Dam: Landslagsforward förlänger med Brynäs
Publicerad: 2015-08-24

Nu är det klart att landslagsforwarden Anna Borgqvist förlänger sitt kontrakt med klubben.

Brynäs damansvarig, Tony Östlund och forwarden Anna Borgqvist har kommit överens om en förlängning. Anna Borgqvist har förlängt sitt kontrakt med Brynäs i ett år.
– Jag trivs bra i klubben, och mitt liv här i Gävle, säger Anna Borgqvist. Jag är glad att jag får fortsatt förtroende i både laget och i föreningen och ser fram emot ännu en spännande säsong i Brynäs IF.

Anna Borgqvist är född 1992 och kommer ursprungligen från Växjö i Småland, där hon också började sin hockeykarriär. Efter spel i Växjö Lakers med både killar och tjejer flyttade hon till Leksand, där hon gick hockeygymnasium och spelade i Leksands damlag. Säsongen 2011/2012 kom Anna till Gävle och Brynäs IF. På sin meritlista har hon spel i svenska landslaget i både U18 och Damkronorna, hon har spelat sex VM och ett OS.

– Anna är en powerforward som gjorde en riktigt bra säsong i fjol, säger Madeleine Östling, tränare i Brynäs IF. Det är en spelare som kan prestera både nationellt och internationellt, vilket hon verkligen visade förra säsongen. Hon är en viktig del i vårt lagbygge både på- och utanför isen, avslutar Östling.

Brynäs IF