"Man ska alltid värdera och uppskatta laglojalitet"
Publicerad: 2017-02-22
Herr
Inför matchen mot Rögle imorgon tog vi ett snack med #14 Johan Alcèn.

Vi närmar oss slutet på SHL:s grundserie 16/17 och matcherna duggar tätt inpå varandra. Efter gårdagens urladdning mot Örebro där det blev seger med 6-3, efter ett b.la. ett snyggt mål av Johan Alcèn, väntar nu Rögle hemma i Gavlerinken imorgon torsdag. Matchen blir speciell då Sebastian Enterfeldt som tyvärr tvingats lägga skridskorna på hyllan p.g.a. skador, ska hyllas innan matchen för sin fina ishockeykarriär. Vi ringde upp #14 Johan Alcèn för att få höra om gårdagens match samt förutsättningarna inför matchen imorgon.

-Överlag gör vi en bra match mot Örebro, sedan finns det alltid saker som vi kan förbättra och det jobbar vi hårt med inför varje ny match. Angående mitt mål så fick jag en hård passning av Pudas när jag kom åkande i hög fart så det blev inte mycket tid att tänka utan jag försökte bara trycka dit den högt upp. Det är oftast det som blir bäst, att man inte funderar så mycket utan bara försöker sätta den högt så nära ribban som möjligt. Det är inte ofta man hamnar i så öppna lägen då alla lag är så bra defensivt men det är skönt att sätta dit pucken när chanserna kommer berättar Johan Alcèn.

Matchen imorgon mellan Brynäs – Rögle är en match mellan två formstarka lag. Brynäs har vunnit sex raka matcher och Rögle fem raka matcher. De tidigare matcherna under säsongen mellan de båda lagen har varit mycket jämna där Brynäs vunnit samtliga tre matcher.

-Rögle har i grund och botten ett väldigt bra lag, särskilt offensivt. De har haft ett par tunga skador på sina nyckelspelare vilket är lätt att glömma bort. Det går inte bara att titta på tabelläget när man ska möta Rögle utan vi kommer vara förbereda på en tuff match imorgon. Vi är också inne i en bra period nu så får vi vårt spel att stämma är vi svårslagna säger Alcèn.

Inför matchen imorgon kommer #59 Sebastian Enterfeldt att hyllas. ”Stubben” som han kallas tvingades nyligen lägga skridskorna på hyllan till följd av en allvarlig armskada som han drabbades av i samband med en match för ett par säsonger sedan. Johan Alcèn som spelat många år med Enterfeldt säger så här om sin goda vän och lagkamrat:

-Vi spelade ihop första gången redan i Sverigepucken när vi var 12-13 år så det blir väl ungefär femton år till och från som vi lirat ihop. Som spelare kunde Sebbe användas i alla situationer, han är väldigt allround och ett praktexempel på en lagspelare. Han är alltid maximalt förberedd, bäst tränad och stöttar sina lagkamrater. För mig är han den perfekta lagidrottaren betonar Johan Alcèn.

Innan vi avrundar, vill du hälsa något till fansen inför imorgon?

-Förutom att jag tror det kommer bli en jämn välspelad match så hoppas jag så många som möjligt tar chansen att komma och hylla Sebbe för hans fantastiska karriär. Jag var inne på det tidigare men en sådan är urtyp av lagspelare som Sebbe är kommer inte fram så ofta inom ishockey. Det kommer säkert bli känslosamt för många av oss men det är få förunnat att ha sådana spelare i ett lag och det ska man visa uppskattning för. Man ska alltid värdera och uppskatta laglojalitet, kanske ännu mer nu när resan tagit slut avslutar Johan Alcèn.

Biljetter till matchen Brynäs - Rögle köper du här>>>

Johan Larsson