Tre poäng mot AIK och kvartsfinalspel är mycket nära
Publicerad: 2018-01-28
Dam
Jag var lite jävlig i helgens matcher. Lite så där jävlig som jag vill vara när jag spelar och det lovar gott inför OS".

I den sista matchen före OS-uppehållet plockade Brynäs de tre poäng som gör att laget är mycket nära att ta sig till kvartsfinalspel. Den åttondeplats man just nu har innebär att SDE som jagar bakifrån måste ta tre segrar på de tre matcher de har kvar att spela för att kunna peta bort Brynäs från en kvartsfinal. Dessutom har Brynäs fem matcher kvar och en överlägsen målskillnad.

-Vi pratar inte så mycket om det ännu. Det är bara full koncentration på de matcher som återstår för oss som gäller, kommenterar tränare Åke Lilljebjörn tabelläget.

Faktum är att Lilljebjörn snarare än att snegla nedåt kan börja blicka uppåt. Segern i dagens sexpoängsmatch gjorde att lagen nu står på samma poäng och bara målskillnaden ger AIK sjundeplatsen. Men Brynäs har en match mindre spelad och en klar chans att avancera en tabellplacering när OS-uppehållet är över. Upp till Leksand på sjätteplatsen är det tio poäng och det kan vara tufft att ta in för Brynäs. Men man har kvar att möta dalkullorna två gånger på de fem matcher som återstår av grundserien för Brynäs del. Helt omöjligt är det alltså inte.

Vinsten idag skrevs till 3-0 och det var en klar seger. Visserligen vann gästerna skotten med 30-17 men Sara Grahn var hur stabil som helst och det kändes som att AIK inte skulle klara av att spräcka Grahns nolla. Och förstås än mindre att de skulle kunna göra fyra mål på henne.

-Sara var utmärkt och fick också fin hjälp från försvaret. Jag tycker att vi vann säkert och rättvist. Det var en riktigt bra match från vår sida och roligt att se att samtliga tre mål var bra mål, säger Lilljebjörn.

{!B}

Sara Grahn höll nollan och var hur stabil som helst i målet.

-Jag tycker att vi var bra hela laget. Tempot var bra och det kändes som att vi kom ihop oss som ett lag. Skönt också att vi fick de här tre poängen före OS-uppehållet. Då kan tjejerna som är hemma ta det lite lugnt och ladda inför det som kommer sedan, säger Anna Borgqvist.

{!C}

Anna Borgqvist både boxades och spelade bra hockey under lördagen och söndagen. Det såg ut som att hon närmar sig OS-formen.

"Jag var lite jävlig i helgens matcher. Lite så där jävlig som jag vill vara när jag spelar och det lovar gott inför OS".

Angelica Östlund gav Brynäs ledningen i den första perioden. Ett snygg anfall där systrarna Emelie och Andrea Cordoba assisterade lagkaptenen till målet. Skottstatistiken i öppningsperioden blev 3-13 men det speglade inte det som skedde på isen. Brynäs ledde knappt med välförtjänt när mittenperioden startade.

Den slutade utan mål men Brynäs klev på bättre i anfallszon och fick till tio avslut mot motståndarkassen. Den tredje perioden gav 2-0 i ett tidigt skede efter ett rappt skott från Michele Nielsen. Därefter kontrollerade Brynäs matchen och kunde även visa att laget kan göra mål i powerplay-spel. Med ett par minuter stängde Lina Bäcklin matchen med sitt 3-0 mål.

{!A}

Lina Bäcklin gjorde en bra insats mot AIK och fick kröna den med matchens sista mål.

-Jag vill gärna ge vår första kedja med Angelica Östlund och systrarna Cordoba lite extra beröm. De fungerade mycket bra tillsammans, säger Lilljebjörn.

Brynäs IF-AIK 3-0 (1-0,0-0,2-0)

Skottstatistik 17-30 (3-13,10-8,4-9)

Utvisningar BIF 5x2 min AIK 4x2 min

Sara Grahn 100%

Publik 280

Brynäs mål: 1-0 Angelica Östlund assist Andrea Cordoba/Emelie Cordoba (7.43) 2-0 Michele Nielsen assist Caroline Markström (41.12) 3-0 Lina Bäcklin assist Anna Borgqvist spel fem mot fyra (57.40)

Sportreporter Peter Mansson