Kaptenen om kvartsfinalerna
Publicerad: 2017-03-22
Herr
Vi pratade med Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist igår om den pågående kvartsfinalserien mot Linköping.

Kvartsfinalerna i full gång och Brynäs leder kvartsfinalserien med 2-0 i matcher, hur går tankarna?
– Vi har full fokus på nästa match. När det är slutspel nollställer man sig efter varje match och sätter fokus på nästa. Första matchen gjorde vi det riktigt bra i Linköping och i måndags gjorde vi kanske inte vår bästa prestation, men det var starkt av oss att vända 1-2 underläget som vi hade inför den tredje perioden. Nu blickar vi framåt och vi känner att vi måste höja nivån lite för att vinna på bortaplan igen mot Linköping.

Hur är känslan i truppen?
– Det är en bra stämning i laget. Vi har ett gött tugg och är avslappnade de matchfria dagarna. När det blir matchdag blir det lite nervositet, pirrigt och lite extra ”tjo och tjim” inom gruppen, men jag tycker att vi hanterar det bra och sköter det på ett bra sätt.

Blomqvist var nära på att bli målskytt även i den senaste matchen mot Linköping då han blev serverad en mycket läcker passning från Ikonen.
– Precis när Juusos passning landade gjorde jag en dragning i sidled, men jag fick den inte riktigt så långt åt sidan som jag hade velat, samtidigt som målvakten hade lite flax och fick pucken på armen. Som tur var gjorde vi mål senare där vi avgjorde matchen. Så länge vi skapar chanser och lägen kommer målen att fortsätta trilla in.

Drygt 5300 personer var på plats i Gavlerinken under måndagen, en fantastisk stämning gjorde att det kändes som minst 7300. Hur känns det att spela när ni känner ett starkt stöd från läktarna?
– Det är helt klart därför man håller på med hockey. Jag tycker att det är riktigt kul när man åker in på isen och känner av stämningen i arenan och när publiken lever sig in i situationer på isen. Man blir extra laddad och så ska det såklart vara i ett slutspel. Det var ett grymt tryck i Saab Arena, våra fans gjorde det riktigt bra även på bortais och i andra halvan av matchen hörde man bara Bynäsramsor från läktarna. Vi hoppas på fortsatt bra stöd framöver!

Nästa match är mot Linköping på onsdagskvällen, vad har ni för fokuspunkter inför den?
– Vi har egentligen inga hemligheter. Vi har ett spel vi tror på stenhårt och kommer att fortsätta enligt vår plan. I senaste matchen krånglade vi till det lite för mycket och hjälpte inte varandra tillräckligt. Jag tycker inte att det var Linköping som checkade fast oss, utan det var vi själva som spelade fast oss i egen zon. Håller vi bara enkelheten och snabbheten i egen zon så har vi farten och en grym forecheck som är sylvass och det är det vi ska fokusera på.

När åker ni ner till Linköping?
– Vi åker ner på onsdag morgon och har bokat dagrum på hotell där nere för att kunna vila, äta och ladda inför match nere i Linköping på ett bra sätt.

Kari Litmanen