• Huvudsponsorer

Sista snacket

19 oktober 2017 14:15
Herr

"Det känns positivt i laget och för mig börjar det lossna"


Game Day i Gavlerinken när Rögle BK gästar. Skåningarna kommer hit efter en skrällseger mot Färjestad och möter ett hemmalag som också kommer från en skrällseger. Intressant match att vänta.

En spelare som var riktigt bra i segermatchen uppe i Skellefteå var Daniel Paille. Han har klart för sig vad som gäller ikväll.

-När det inte går så bra måste man spela enkelt och med energi. Det gäller att inte skänka bort något i onödan. Vara jobbiga att möta, förstöra motståndarnas spel och få dem ur balans. På det sätt vi gjorde senast.

"Det känns positivt i laget och för mig börjar det lossna" säger Daniel Paille som minns att han gjorde två mål i en match mot Rögle under fjolårssäsongen och lovar att försöka göra detsamma ikväll.

Ingen spelare jag pratade med denna torsdagsmorgon tror att det bara är att ställa ut skridskorna och hämta hem tre poäng.

-Det blir inte enkelt. Vi måste vara lika bra och ha lika bra energi som mot Skellefteå senast. Rögle är bättre än deras tabellplacering visar, säger Jörgen Sundqvist.

Simon Bertilsson är inne på samma spår.

-Det är ett svårt lag att möta. Vi kommer att få kämpa om poängen, säger han.

Daniel Mannberg hade som vanligt bra fart under rören senast. Han ska fortsätta spela med juniorerna Marcus Westfält och Alexander Bjurström.

-Det är roligt att spela med dem. De kör för fullt och det är drag i sextio minuter. Ibland får man gå in och korrigera något och snacka med dem. Men det är inget fel på inställningen hos någon av dem. Vi ska jaga ordentligt ikväll, hälsar Daniel Mannberg.

Elias Fälth kommer inte till spel denna kväll. Men han är på gång och skulle redan nu kunna spela om det behövdes.

Elias Fälth ger en djurgårdsspelare en kärleksfull kram under fjolårssäsongen. Snart är han åter igen på sin backplats.

-Vi har det bra beställt på backsidan så jag behöver inte jäkta på för att komma i spel. Men visst skulle jag kunna spela redan nu om laget behövde mig. Som läget är så kan jag köra några till träningspass först och det är bara bra. Sedan när jag kommer till spel igen så behövs det säkert några matcher innan allt sitter där, säger Fälth.

Johan Alcén spelar fysiskt och smäller på vid sargen. Siffror från SHL visar att Brynäs vinner tacklingstatistiken på hemmaplan men förlorar den på bortais.

Brynäs har spelat nio matcher denna säsong i SHL. Fem borta och fyra hemma i Gavlerinken. Tittar man på statistiken över tacklingar i matcherna ser man att det finns en tendens. Så här ser det ut.

Tacklingar hemma mot HV71 15-11, Djurgården 12-3, Karlskrona 13-7 och Skellefteå 12-9. På bortaplan är det annorlunda. Brynäs siffror först: Växjö 6-9, Malmö 15-15, Örebro 4-9, Färjestad 9-19 och Skellefteå 12-23.

Kan vi dra den slutsatsen att laget spelar ett annorlunda fysiskt spel på hemmaplan än när det är dags för en bortamatch? Och vad beror det i så fall på? De frågorna ställde jag denna morgon till några spelare och till Tommy Sjödin.

Ingen av spelarna kunde finna något bra svar. "Vi har ingen annan inställning när vi spelar matcher borta än hemma", sade exempelvis Jörgen Sundqvist. "Jag vet inte vad de där siffrorna beror på. Vi kanske kan kika på dem igen längre in på säsongen" föreslog han.

-Jag vet inte heller, var svaret från Simon Bertilsson. Medan Tommy Sjödin trodde att det möjligen berodde på att man är lite försiktigare på bortais.

-Jag har inte funderat på det där. Så det var en svår fråga. Tacklingar och tekningar är ju sånt som är lite av en inställningsfråga och har med energin att göra. Men vi ändrar inget i vårt sätt att spela bara för att vi spelar borta, säger Sjödin.

Så vi får väl lyda rutinerade Sundqvist och återkomma längre fram om den här tendensen fortsätter. Så här långt verkar det ju inte påverka matchresultatet i någon större utsträckning.

Hur som helst så är det detta som Sjödin skrev på tavlan gällande laguppställningen.

För er som inte är hemma på vilka nummer spelarna har så översätter jag kvällens bekräftade laguppställning nedan.

Första femman

Aaron Palushaj-Mikael Johansson-Kevin Clark/Simon Bertilsson-Ryan Gunderson

Andra femman

Daniel Paille-Linus Ölund-Juuso Ikonen/Lukas Kilström-Marcus Ersson

Tredje femman

Johan Alcén-Jonathan Granström-Jacob Blomqvist/Jörgen Sundqvist-Lucas Carlsson

Fjärde kedjan

Daniel Mannberg-Marcus Westfält-Alexander Bjurström

Extra Henrik Larsson (back) och Christopher Liljewall (forward)

Som vanligt rullar Brynäs på sju backar och som vanligt står antingen David Rautio eller Felix Sandström.

Någonstans mellan 3700 till 4000 åskådare förväntas komma denna kväll. Biljett kan du köpa här:

Här köper du biljett till matchen:

Vare sig du är på plats eller inte kan du hänga med i vår liverapport från matchen och kanske passa på att skicka in frågor och kommentarer. Länken till liverapporten finner du nedan.

Klicka här >>>