• Huvudsponsorer

Back to Back Skellefteå

11 oktober 2017 14:41
Herr

Hemma torsdag. Borta lördag. Förlustsviten måste brytas.


Det oro i leden av brynäsfans just nu. Brynäs har inte startat upp serien på önskat sätt och det ropas på alla möjliga sorters åtgärder. Aldrig har laget spelat sämre sägs det. Och många hårda omdömen lämnas.

Det är bra att Brynäs engagerar och att diskussionernas vågor går höga. Men låt oss stanna upp bara för ett ögonblick och betrakta de två senaste säsongerna. Gick det gnisselfritt då?

Nej, inte direkt. Låt mig lyfta på glömskans filt för er och kika vad vi kan hitta där under.

Säsongen 2015/16 vann Brynäs hemma mot Örebro med uddamålet i inledningen av februari. Men sedan tog det rejält stopp för laget. De tio sista matcherna i grundserien gav tränare "Bulan" Berglund -och fansen- gråa hår. I korthet såg det ut så här:

Förluster mot i tur och ordning HV71, Rögle, Djurgården, Växjö och Linköping. Sedan en vinst mot Linköping innan förlustraden fortsatte med Malmö, Färjestad, Färjestad och Frölunda. Tre poäng av trettio möjliga.

I slutspelet tog det tidigt stopp mot Djurgården med 1-2 i matcher.

Förra säsongen dippade laget i januari. De nio matcherna som spelades den månaden gav förluster mot Växjö, Djurgården, Djurgården, Örebro, Skellefteå, Malmö och Skellefteå ytterligare en gång. Två trepoängare blev det efter en hemmaseger mot Färjestad och en bortavinst mot Frölunda.

Säsongen avslutades trots detta med finalspel mot HV71.

Nu har den här säsongen inletts med sju poäng på lika många matcher. Fyra förluster efter ordinarie tid plus en efter straffar. Dessutom två segrar.

Hur säsongen slutar vet ingen av oss. Men nu hörs de där höga ropen med krav på drastiska åtgärder igen. Sådan är idrotten. Och så kommer det nog alltid att vara. Det är lite av tjusningen. Åtminstone då det håller sig på någorlunda friska nivåer.

Ett back-to-back möte med Skellefteå väntar nu. Svårt, svårt förstås. Norrlänningarna ligger femma i tabellen med tolv poäng. Brynäs som bekant fem poäng efter på en icke så smickrande trettonde plats.

Den åttonde oktober ifjol bröt Brynäs en fem matcher lång förlustsvit mot Skellefteå via en seger med 2-1 på bortais. Jonathan Pudas gjorde 1-0 och namnen Granström 2-0 i den matchen. David Rautio vaktade kassen och fick högsta betyg då det var hans spel mellan stolparna som gav Brynäs tre poäng. Men efter det kom under säsongen tre nya förluster mot Skellefteå. Två hemma och en borta.

David Rautio bjuder på lite show mot Skellefteå. Alltid roligt att se när någon tar ett initiativ utöver det vanliga.

Imorgon gäller det att plocka poäng. Om det blir via skönspel eller bök har ingen större betydelse. Bara poängen börjar ramla in. För visst är vi alla lite otåliga och väntar på att få se Brynäs vinna igen. Precis som vi har varit under tidigare säsonger.

I Sista Snacket imorgon finner ni den bekräftade laguppställningen och får några kommentarer från spelare och ledare.

Kevin Clark gör mål på Skellefteå. Något han gärna får göra igen på torsdagskvällen.

Här nedan får ni en länk till biljettköpet. För visst ska väl helst ett äkta brynäsfans vara på plats i Gavlerinken och stötta laget?

Här köper du biljett till matchen: