Danielsson öppnade målkontot - men förlust i sudden mot Malmö
Publicerad: 2018-10-18
Herr
Efter en stark upphämtning i den tredje perioden föll Brynäs i förlängningen. Förlust 4-3 i sudden mot Malmö.

Det var ett laddat Gävlelag som anlände till Malmö Arena efter ett längre speluppehåll.

Brynäs kom ut med stark vinstlust och båda lagen spelade jämnt långt in i första perioden.

Men det var Malmö som fick iväg flest skott på mål och kunde efter cirka 15 minuters speltid ta ledningen med 1-0 i numerärt överläge via Max Görtz.

Kort därefter var Malmö nära att utöka ledningen till 2-0 men Rautio var på den.

Malmös ledningsmål backade tillbaka Brynäs sista fem minutrarna och Brynäs gick till periodvila med ett 1-0 underläge.

I den andra perioden kom Brynäs förstakedja starkt in på isen.

Men åter igen blev en utvisning mycket kostsam och Malmö utökande sin ledning till 2-0 efter halva matchen var gången.

Bara minuten senare drabbades Brynäs av en oklar utvisning med för många spelare på isen. Denna gång lyckades spelarna städa undan.

Ett starkt och piggt Brynäs visade upp sig på isen i den andra perioden men dessvärre ingen utdelning och ställningen var 2-0 till Malmö inför den tredje perioden.

Den tredje perioden var spelmässigt bättre.

Och 6.14 in i perioden kom Brynäs första och efterlängtade powerplay.

Det var då Kapten Blomqvist pangade in ett reduceringsmål och ställningen var 2-1 på tavlan.

Målet gav laget ny energi och med sex minuters ordinarie speltid kvar på klockan fick Brynäs en straff och det var Nicklas Danielsson som tog sin an den.

Och visst fick han öppna målkontot.

Med en kylig dragning reducerar han till 3-2.

Exakta minuten senare knep Robert Kousal pucken i en grötig situation framför Malmökassen och kvitterade till 3-3.

En stark men sen upphämtning resulterade i ett lika läge på ordinarie speltid och Brynäs hade fått med sig en poäng.

I samband med slutsignalen drabbades Brynäs tråkigt nog av en utvisning och fick inleda förlängningen med en man mindre.

Och bara 24 sekunder in i förlängningen kunde Emil Molin, som är fostrad i Brynäs, säkra Malmö kvällens vinst.

Matchen slutade 4-3 till Malmö.

MATCHFAKTA

Malmö–Brynäs 4-3 (1–0, 1-0, 1-3, 1-0)

Första perioden: 1-0 (14.51) Max Görtz (Jens Olsson, Konstantin komarek) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (11.40) Marcus Sylvegård (Fredrik Händemark, Emil Molin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (07.14) Jacob Blomqvist (Robert Kousal, Jesper Jensen) spel fem mot fyra, 3-1 (12.19) Matias Lassen (Henrik Hetta, Stefan Warg), 3-2 (13.59) Nicklas Danielsson (straff), 3-3 (14.59) Robert Kousal (Ryan Gunderson, Joachim Rohdin)

Fjärde perioden: 4-3 (0.23) Emil Molin (Carl-Johan Lerby, Marcus Sylvegård) spel fyra mot tre

Skott: 12–7, 9–7, 5-17, 1-0. Totalt: 27-31

Utv: Malmö: 2x2 min, 1x10 min. Brynäs: 4x2 min.

Publik: 5 120