• Huvudsponsorer

Sista Snacket

5 oktober 2017 10:45
Herr

Blir det ny seger ikväll? Två backar kommer åter mot Karlskrona.


Kvällens gäster Karlskrona gjorde ett helt okej debutår för ett par säsonger sedan och hängde även kvar under det där andra året som brukar kunna ställa till bekymmer. Men riktigt hur långt Ove Molins lag räcker denna säsong är det lite svårt att veta. Inledningen har på sex matcher gett sju poäng och en sjundeplats i tabellen. Karlskrona inledde hemma mot Skellefteå och föll med 1-2. Det gick inte bättre i match två som spelades i Göteborg där Frölunda vann med 3-0.

Men sedan i den tredje omgången kom första segern. Nykomlingen Mora besegrades på hemmais med 3-0. Efter det blev det förlust på straffar borta mot svenska mästarna från Jönköping. Näst senast en fin seger hemma med 4-2 mot Linköping och i lördags höll man HV71 stången bra i hemmaarenan men förlorade i en målsnål match som slutade 0-1.

Bäste poängplockare med 1+3 är Joachim Rohdin. Ett namn vi känner igen. Rohdin var med och blev svensk mästare med Brynäs 2012. Precis som Brynäs har Karlskrona två stycken tvåmålsskyttar. För Brynäs del är det Kevin Clark och Jonathan Granström. Gästerna kan visa upp Morten Madsen och Marcus Paulsson.

Joachim Rohdin på sargkanten i Gavlerinken vid slutsignalen i den sjätte finalen mot Skellefteå. Datumet minns säkert både han och alla brynäsfans. Den 19 april 2012.

I försvarsspelet litar Ove Molin mycket på duon Mattias Karlsson som snittar en istid på 21.43 minuter per match och Cory Murphy med 21.09 minuter.

Målet har vaktats i fyra matcher av Johannes Jönsson som har utmärkta 95.58 i räddningsprocent. De andra två matcherna har Henrik Lundberg varit sista utpost. Han har räddat 93.54 procent att skotten. Brynäs skyttar kommer att behöva ha siktet rätt inställt under kvällen.

Simon Bertilssons återkomst i laget är en av de intressanta delarna i kvällens match mot Karlskrona. Förväntningarna är som vanligt höga på Simon. Och han brukar aldrig göra några brynäsfans besvikna. Lagkamraterna ser honom förstås gärna på isen. Jag träffade Aaron Paulshaj under gårdagskvällen. När han fick veta att Simon ska spela log han och sade "Det låter jättebra. Att Simon är åter betyder mycket för oss".

Dessutom är Lucas Carlsson med igen efter att ha känt sig krasslig och som en ren försiktighetsåtgärd avstått resan till Tyskland. Lite längre ner kan du se hur Roger Melin tänker formera laget.

En annan intressant sak i kväll blir att se hur Brynäs klarar av att möta Karlskronas spel. De är inte ett helt lätt lag att göra mål på. Samtidigt har Brynäs inte öst in mål i serieupptakten. Nio stycken har det blivit så här långt. Det finns en tävling som gäller vem som gör det tionde målet utlagd på hemsidan. Där kan du kan vinna en signerad bok om du är den som har rätt målskytt. Häng gärna på den tävlingen. När detta skrivs har väldigt många lämnat sina tips. Så här långt är Aaron Palushaj den flest tror på. Sista tid för att skicka in ett tips är 18.30 idag.

-Vi fick igång ett bra spel i min kedja mot Red Bull, säger Daniel Mannberg. Men de två första perioderna blev väldigt sönderryckta av utvisningar så det först i den tredje spelet flöt på. Nu har vi Karlskrona ikväll och då är det viktigt att inte tappa pucken i mittzon och att inte fastna i deras försvar vid blålinjen. Jag antar att de spelar ungefär som ifjol och försöker stänga ordentligt i mittzon.

Lukas Kilström är inne på samma tankegångar som Mannberg. "Det gäller att inte tappa puckar och ge dem möjlighet att snabbt vända på oss. Jag tror att de kommer att skydda egen blå bra och att vi får ta många skott utifrån" säger han.

Daniel Paille visade gryende form både mot Örebro och nu senast mot Red Bull. Den hårt arbetande kanadensaren kan kanske göra säsongens första mål ikväll. Karlskronas sätt att spela borde passa honom bra.

Via den här länken kan du själv vara på plats och se hur det går för Paille och Brynäs.

Köp biljett till matchen här >>>

Laguppställning ser ut så att Brynäs kommer med sju backar som man rullar på. Simon Bertilsson, Ryan Gunderson, Lukas Kilström, Henrik Larsson, Jörgen Sundqvist, Lucas Carlsson och Marc Zanneti är namnen inför kvällen.

I anfallsväg blir det Aaron Palushaj, Jesper Jensen och Kevin Clark. Daniel Paille spelar med Mikael Johansson och Juuso Ikonen. Johan Alcén, Jonathan Granström och Jacob Blomqvist samt Samuel Asklöf, Christopher Liljewall och Daniel Mannberg.

Trettonde forward denna gång är Louie Caporusso. Linus Ölund är avstängd. Men han är åter till lördagens bortamatch mot Färjestad. Marcus Ersson vilar efter smällen mot handleden.

-Men det känns bättre idag. Jag har mindre ont och är säkert tillbaka riktigt snart, hälsar han.

Målvakter har Brynäs som vanligt två. David Rautio och Felix Sandström.

Är du av någon underlig anledningen inte är på plats i Gavlerinken kan du följa matchen genom vår liverapport där du också kan delta själv med frågor och kommentarer.

Klicka här >>>