Inte ensam aldrig glömd – Brynäs IF och Bauer bjuder in till föreläsning under En bra start-veckan
Publicerad: 2021-10-26
Brynäs
Erik Grönberg och Inte ensam aldrig glömd föreläser på En bra start-veckan.

Brynäs IF och En bra start ska vara en stark regional kraft som utmanar traditionella arbetssätt och som utvecklar och sprider nya modeller. Dessa bidrar vidare till att hantera aktuella samhällsutmaningar i Gävleborg och norra Uppland.

En bra start, som möjliggörs via Brynäs IF:s huvudpartners och officiella partners, ska driva och skapa samverkan över gränser mellan föreningsliv, näringsliv och kommuner så att fler barn får en bra start i sina liv. Vårt reklamfria matchställ Den rena dräkten symboliserar våra huvudpartners förflyttning från exponering till samhällsnytta - från traditionell tröjreklam till det sociala hållbarhetsarbete vi tillsammans gör inom ramen för En bra start.

Ett växande samhällsproblem är den ökade risken för psykisk ohälsa. Vi ser att barn idag i allt högre utsträckning upplever ensamhet och vi vet vad riskerna som utanförskap betyder. Vi vill vara med och bryta trender. Det kan vi göra genom ökad kunskap. Tillsammans med Inte ensam aldrig glömd jobbar vi för att belysa och motverka den negativa trenden med ökad psykisk ohälsa bland barn och unga. Bakom samarbetet står Bauer som driver ett centralt initiativ med sina samarbetsklubbar i SHL och SDHL för att sluta upp kring en av vår tids stora hälsoutmaningar. Måndagen 1 november bjuder vi tillsammans in till en öppen föreläsning om psykisk ohälsa i Monitor ERP Arena.

Erik Grönberg

Erik är författare, föreläsare och initiativtagare till Inte ensam aldrig glömd. Under sin föreläsning berättar Erik svart på vitt hur han har försökt bearbeta sin barndom fylld av sexuella övergrepp. Han tar oss med på en resa bland ätstörningar, missbruk, psykisk ohälsa och självmordsförsök. Även om Erik har ett mörkt förflutet bakom sig, lägger han allt sitt fokus på att gå vidare. Erik är ett levande bevis på att det går att börja om när livet inte blev som det var tänkt.

Praktisk information

VAD – Brynäs IF och En bra start bjuder tillsammans med Bauer in Erik Grönberg från Inte ensam aldrig glömd till en föreläsning för att belysa en av vår tids stora samhällsutmaningar - psykisk ohälsa. Föreläsningen är kostnadsfri.

VEM – Föreläsningen vänder sig till spelare, ledare, övriga aktiva och engagerade inom idrottsrörelsen i Gävle och Gävleborg och är öppen för alla (rekommenderad ålder 13 år). Den riktar sig främst till dig som befinner dig i miljöer för barn och ungdomars fritidsaktiviteter, till exempel ledare, föräldrar samt övriga intresserade.

NÄR – Måndagen 1 november klockan 18.00.

VAD – Entréhallen i Monitor ERP Arena, Gavlehovsvägen 13 i Gävle.

ANMÄLAN – Gör du genom att klicka här!

EN BRA START-VECKAN

Vecka 44 anordnar Brynäs IF En bra start-veckan där vi kommer att samla flera aktiviteter under samma vecka för att sätta ett extra ljus på föreningens sociala hållbarhetsarbete.

Brynäs IF