• Huvudsponsorer

Brynäs börjar stabilisera spelet

19 oktober 2017 08:48
Dam

Hårt jobb tog fighten mot Djurgården till straffavgörande.


-En eloge till tjejerna. De kämpar och sliter och trots att vi bara har fem backar och tunnt med folk så tar de matchen till straffar, säger assisterande tränare Magnus Carlsson efter det andra mötet mot regerande mästarna Djurgården på hemmais på bara några dagar.

I söndags tog Brynäs hem alla tre poängen efter att Angelica Östlund gjort matchen enda mål. Den här kvällen var ställningen 2-2 efter full tid och avgörandet gick vidare till en fem minuters lång förlängning.

Eftersom det fortfarande var likaläge på två efter förlängningsspelet fick straffar avgöra. Där drog gästerna det längsta strået och lämnade Brynäs en poäng medan de själva kunde resa hem till huvudstaden med två. Ser vi det över de båda matcherna var det ändå en poängvinst med fyra mot två för Brynäs.

Erica Udén Johansson och Wilma Ekström ser besvikna ut efter strafförlusten mot Djurgården. Men båda stred föredömligt under matchen och visade hjärta. Något som också gav poängutdelning.

-Vi började bra och fortsatte som vi spelade i den förra matchen. Men sedan gör vi ett par individuella misstag att Djurgården kan göra ett par mål. Efter det kommer vi tillbaka och gör två riktigt bra perioder. Det visar att vi växt. Tidigare när vi släppt in ett par mål så det rasat iväg. Men så såg det absolut inte ut denna gång. Visst blir det lite jobbigt för oss i slutet av matchen. Men vi har ju alltid Sara Grahn i målet och hon gör några kanonräddningar, säger Magnus Carlsson.

Fransyskan Betty Jouanny var pigg och kunde skapa sig några lägen för avslut. I den tredje perioden blev hon liggande på isen en stund efter att ha fått en våldsam tackling. Men hon visade gott gry och spelade sedan vidare. Djurgårdsspelaren som utdelade tacklingen fick sitta av en utvisning för boarding. Här jagar Betty en HV71-spelare under en tidigare match.

Det syns tydligt att Åke Lilljebjörns gnuggande på träningarna har gett resultat. Brynäs visar att de har stabiliserat sitt spel och börjat få bukt på de delar av matcherna där man dippat för djupt och för länge. Samtidigt verkar det som att motgångarna med spelartapp och några svidande stora förluster tycks ha svetsat samman laget. Det lovar gott inför framtiden. Lilljebjörn har hela tiden påpekat att det är i vår laget ska vara som bäst. Vägen fram till dess är i mycket en lärotid. Men skador, avstängningar och avhopp (Wilma Carlsson och Annika Fazokas) har också gjort det till en prövotid.

Nu ställs laget inför en ny tuff utmaning. På något makalöst underligt sätt har ansvariga för SDHL lyckats producera ett spelschema där Brynäs efter kvällens match har elva (11!) raka bortamatcher. Nästa hemmamatch kommer att spelas, håll i er nu, den tionde januari 2018. Räck upp händerna ni som tror att något SHL-lag skulle bli utsatt för något liknande.

När jag nämner detta för Magnus Carlsson så väljer han att bara skratta åt eländet. Sara Grahn, med fantastiska femtiotre räddningar under matchen, rukskar på huvudet "Tack för påminnelsen".

Anna Borgqvist och Caroline Markström slet på under matchen. De två svarade för assisten till kvitteringsmålet. Anna blev, i stenhård konkurrens från Sara Grahn får man anta, utsedd till Brynäs bästa spelare och var också riktigt bra. Hon var inblandad i väldigt mycket av spelet och svarade också för Brynäs reduceringsmål.

Nästa match för laget blir mot Modo i Örnsköldsvik den tjugofemte oktober.

Brynäs IF-Djurgårdens IF 2-3 (0-2,2-0,0-0,0-0,0-1)

Skottstatistik 18-56 (5-19,8-13,5-16,0-7,0-1)

Utvisningar BIF 2x2 min DIF 4x2 min

Publik 178

Brynäs mål:

1-2 Anna Borgqvist (Angelica Östlund,Erica Udén Johansson) pp-spel 25.59

2-2 Emelie Cordoba (Anna Borgqvist,Caroline Markström) 31.57