• Huvudsponsorer

Eftersnacket med Daniel Mannberg och Christopher Liljewall

22 december 2017 12:51
Herr

Christopher Liljewalls och Daniel Mannbergs tankar efter matchen mot Växjö.


På förmiddagen efter matchen i Växjö sitter Daniel Mannberg och Christopher Liljewall i soffan i spelarnas fikarum. Truppen är ledig fram till juldagseftermiddagen men de här två är frivilligt på plats för att köra ett pass i gymmet och sedan en stund på is.

-Det är väl lika bra att träna en stund, säger Mannberg och Liljewall håller med. De båda ska tillsammans med David Rautio fira jul tillsammans.

-Två norrlänningar och en skåning. Det blir nog bra, säger Mannberg och ler.

Men innan det är dags för träning och det kommande julfirandet får de båda ge sin syn på vad som hände under gårdagskvällen.

-Vi hade bestämt att vi skulle komma ut som ett annat lag än mot Skellefteå och det tycker jag att vi gör till viss del. Bortsett från de första minuterna då de också får lite momentum efter ett olycklig mål som styr på Ryans klubba och ställer David i målet. Sedan tycker jag att vi äter oss in i matchen på ett väldigt bra sätt. I långa stunder är vi det förande laget. Tyvärr kan vi inte knyta ihop säcken när vi leder med 3-1 men med lite mer tur hade vi fått med oss två eller tre poäng hem. Som helhet gör vi en bra bortamatch.

Daniel Mannberg och Christopher Liljewall slappnar av med en kopp kaffe och slötittar på tv innan det är dags att träna.

-Det var ganska fysiskt. Bertilsson delade ut ett par smällar och de gav också oss några. Både Linus Ölund och Kilström råkade ut för det. Men det är så det ska vara och lite därför man tyckte att det var en bra match. Det var skönt att se att också Mannberg kan åka ut för någonting, retas Liljewall.

Linus Ölund körs över av Växjös Martin Lundberg.

-Det är inte så ofta jag åker ut för fight men det hände nu, säger Daniel och skrattar lite. Men jag håller med. Det var en väldigt bra hockeymatch. Fast det är surt att tappa 3-1. Nu har vi mött Växjö tre gånger den här säsongen och tagit fem poäng av nio mot dem. Och då är det också två matcher på bortaplan. Det är bra.

Simon Bertilsson visar gärna var skåpet ska stå och spelar fysiskt. Här får han hjälp med det av Lukas Kilström.

Mannberg spelade med Johan Alcén och Jacob Blomqvist i den tredje kedjan och de fick emellanåt rejält tryck på Växjö i anfallszon. Hemmalaget hade stunder när det var riktigt jobbigt när Brynäs spelare ställde upp för varandra och checkade hårt.

-Det är också mycket lättare att spela så för trots att man maler ner dem så är det är inte jobbigt för fem öre. För så fort man gör ett bra jobb kommer nästa och fyller i och då får man hur mycket energi som helst, säger Liljewall.

I den tredje perioden kvitterade hemmalaget och tog i och med det målet matchen till förlängning och vidare till straffar. Men det där 3-3 målet såg lite tveksamt ut.

-Bertilsson blir crosscheckad framför målet när det blir 3-3. Sedan är det samma spelare som gör målet som har, medvetet eller ej, spearat Ryan nere i hörnet. I mitt tycke är det två fifty-fifty situationer där som ger dem målet, säger Liljewall.

Andrew Calof kvitterar till 3-3 efter ett par händelser som låg i regelbokens gråzon.

Förlängningsspelet innebär tre mot tre på isen. Stora isytor blir lediga för spel och det händer mycket. Men den här gången blev det inget mål trots en del lägen för båda lagen.

-När den första stora chansen kom i förlängningen så sätter den igång en rad med chanser, säger Mannberg som inte spelade under förlängningen.

-Jag hade gärna sett att Mannberg fick komma in där med sin fina skridskoåkning, tycker Liljewall.

Ryan Gunderson dyker upp och det är dags för Daniel och Christopher att ge sig in i gymmet.

-Det var en jäkla underlig riktning den där pucken tog efter den träffat din klubba, säger Liljewall till Ryan och menar skottet som gav Växjö ledningen i den första minuten.

-Ja, det där händer inte ens en gång på tusen. Pucken borde ha gått rakt upp i luften istället, svarar Ryan.

På annandagen får vi se om Brynäs fortsätter att plocka poäng. Då gästar Färjestad i en match som det redan nu är sålt många biljetter till.

Via länken nedan kan du se till att vara på plats du med.

Klicka här för att köpa biljett >>>