Glaas kastar om i kedjeformationerna — så ställer vi upp mot Leksand
Publicerad: 2019-09-20
Dam
Två segrar i öppningshelgen av SDHL. Ikväll väntar omgång tre, när vi möter Leksand på bortais. Se nedan hur Henrik Glaas har valt att formera laget.

Huvudtränare Henrik Glaas väljer att göra några förändringar i kedjeformationerna till kvällens bortamöte med Leksand. Michela Cava placeras bredvid Katerina Mrazova och Denisa Krizova i förstakedjan.

I andra spelar Stalder tillsammans med Erika Grahm och Fanny Brolin, medan Emma Murén spelar i tredjeformationen med Hanna Rylander och Emelie Cordoba.

— Vi vet kemin mellan tjeckiskorna och Stalder, så nu vill vi testa Cava i den miljön. Fanny gick mycket med Erika förra säsongen och vi vill ge henne chansen där. Murén är en av de spelare som gjort det riktigt bra hittills och är en sån spelare som passar in i flera formationer, säger Glaas.

Leksand kommer till spel med två förluster i ryggen. Båda mot HV71 förra helgen. För vår del har vi två raka segrar där den sista kom på straffar.

— När vi mötte Leksand i träningsmatchen i Ludvika gjorde de det bra. De är ett hårt jobbande lag och är nog snäppet bättre än Göteborg, som tog det till straffar mot oss förra helgen, säger Glaas.

Hur ska ni undvika en liknande situation ikväll?

— Vi har pratat om att ta snabbare avslut. Mot Göteborg kom vi in i anfallszon men hamnade i hörnen. Därifrån är det svårt att göra mål. Mot de här lagen blir det som att möta en parkerad buss och då blir det svårt när de väl har ställt upp. När vi gjorde mål i första matchen mot Göteborg kom vi med fart genom mittzon och kom till snabba avslut. Det ska vi göra nu också.

SÅ STÄLLER VI UPP MOT LEKSAND

Målvakter:

Ellen Jonsson (Agnes Åker)

Backar:

Maja Nylén Persson — Mariam El-Mahmadi

Emma Forsgren — Johanna Olofsson

Sarah Forster — Georgina Farman

Hilda Törner

Kedjeformationer:

Michela Cava — Katerina Mrazova — Denisa Krizova

Lara Stalder — Erika Grahm — Fanny Brolin

Emma Murén — Hanna Rylander — Emelie Cordoba

Malin Axelsson — Andrea Cordoba

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist