Framtidsmatchen i SDHL 30 november — då tar regionens föreningar över Monitor ERP Arena
Publicerad: 2019-11-21
Dam
Nästa lördag är det Framtidsmatchen i Monitor ERP Arena! Då kommer regionens ungdomslag för att njuta av förstklassig hockey när vi tar emot HV71 i SDHL.

30 november kommer HV71 på besök till Gävle.

Men de kommer inte till ett vanligt Monitor ERP Arena.

För under matchen kommer läktaren att färgas av matchtröjor från regionens alla lag.

— Vi har jobbat med föreningar och skolor för att de ska komma hit. Från föreningarna kommer det både pojk- och flicklag och de ska komma i sina egna matchtröjor. Vi hoppas på mycket folk, en härlig stämning och att de som inte är här så ofta ska känna att det är roligt att komma till Monitor ERP Arena, säger Erika Grahm, damansvarig.

— Extra roligt att vi möter HV71. De är precis som oss ett topplag och det ska bli roligt att bjuda publiken på en riktig toppmatch i vår liga.

Framtidsmatchen är en del i Brynäs långsiktiga arbete för en mer hållbar och jämställd hockey.

— Sportsligt har vi gjort ett ryck och nu måste vi få igång andra saker runt omkring också. Det börjar med intresset, dels för att få mer publik men också för att få fler att börja spela hockey. Det är också ett bra tillfälle att uppmärksamma både hållbarhet och jämställdhet, att tjejer faktiskt kan spela hockey och göra det i vuxen ålder på en hög nivå, säger Grahm.

Framtidsmatchen är bara en av många temamatcher Brynäs har den här säsongen. Efter Framtidsmatchen ligger närmast Game for UNICEF den 7 december när vi möter Växjö i SHL. Då uppmärksammar vi UNICEF och det arbete som de gör för utsatta barn världen över. Bland annat genom att ge barnen chansen att bli en del av Brynäs organisation för en dag. Kolla in klippet från förra årets Game for UNICEF genom att klicka här!

Nästa temamatch i SDHL är 17 januari när vi tar emot Leksand. Då spelar vi i specialdesignade matchtröjor inspirerade från SM-guldet 1993.

— Vi har tagit ett omtag på flick- och damsidan och vill jobba långsiktigt med det. Så i stället för att lägga krut på bara en enda match på hela säsongen där det kommer mycket publik så har vi valt att anordna flera matcher där det händer något extra. Framtidsmatchen är en av de matcherna, säger Grahm och fortsätter:

— Som en del av vår långsiktiga strategi vill vi skapa intresse för hockeyn över tid, inte bara fylla upp arenan vid ett enda tillfälle.

Efter slutsignal mot HV71 är det autografskrivning med hela SDHL-truppen i entréhallen där supportrarna får chansen att träffa våra spelare. I periodpaus kommer det vara en knattematch mellan Rimbos och Hedesundas yngsta flicklag och självklart kommer Tigern vara på plats i arenan.

Matchen har nedsläpp 15.00.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist