Ny bortamatch redan på torsdag
Publicerad: 2017-12-20
Brynäs har fyra matcher kvar innan nyår. Växjö, Färjestad, Karlskrona och Örebro.

Efter att ha ställts mot ett riktigt bra Skellefteå på bortais är det dags för nästa härliga utmaning. Växjö Lakers öppnar upp Vida Arena på torsdagskvällen och bjuder in Tommy Sjödin med sällskap till en julfight om tre poäng. Sedan ser spelschemat ut så att Färjestad besöker Gavlerinken på annandagen innan Brynäs reser till Karlskrona den tjugoåttonde för att sedan avsluta 2017 med en hemmamatch mot Örebo den trettionde.

Brynäs och Växjö möttes i den inledande omgången den nittonde september och Brynäs tog matchen till ett straffavgörande. Janne Pesonen var hemmalagets store hjälte den gången med två mål och en assist och också den som avgjorde och gav Växjö bonuspoängen. Brynäs tre målskyttar var Samuel Asklöf, Aaron Palushaj och Lucas Carlsson.

{!B}

Samuel Asklöf var Brynäs första målskytt den här säsongen.

Senast lagen spelade mot varandra var den andra december i Gavlerinken. Kevin Clark inledde målskyttet och Ryan Gunderson ökade på till 2-0. Båda de målen föll i den första perioden. Växjö reducerade med drygt fem minuter kvar av matchen men Brynäs höll undan och vann med 2-1. Linus Fernström vaktade målet den gången.

I tisdagens match mot Skellefteå såg Brynäs något energilösa ut inledningsvis. Kanske var det landslagsuppehållets fel eller helt enkelt så att hemmalaget var bra. Ju längre matchen led ju bättre blev sedan Brynäs och den tredje perioden, som också vanns med 1-0, visade att något större fel på formen är det inte. Men det var den första matchen på ett tag där Tommy Sjödin inte fick med sig någon poäng alls och det blir intressant att se hur laget nu reagerar efter en förlust.

Christopher Liljewall, Jörgen Sundqvist och Daniel Paille fanns på plats i Gavlerinken under onsdagsförmiddagen. Paille körde ett lättare pass i gymmet medan Liljewall och Sundqvist spelade en internmatch med Brynäs J20-lag. De två fick kommentera gårdagens insats mot Skellefteå och titta fram mot matchen i Växjö.

{!A}

Jörgen Sundqvist i svart lag som vänsterback.

-Det vi har varit bra på under senare tid är att vi har kommit ut bra och också tagit ledningen i matcherna. Igår fick vi en tuff start och det blir en uppförsbacke och vi måste jaga. Skellefteå är ett bra lag och gör det svårt för oss och vi får inte det där hugget. Men vi tar över matchen mer och mer. Sedan om det beror på att Skellefteå vill spela av matchen eller om det är att vi kommer in i grejorna allt mer efter uppehållet är svårt att säga. Men första perioden hänger kvar hela matchen tyvärr, analyserar Christopher Liljewall.

-Nu blir det Växjö och de och Skellefteå är väl de två lag som kommer ut lite extra starkt i matcherna. De har väldigt bra spelare båda lagen, kommenterar Jörgen Sundqvist.

{!D}

Jacob Blomqvist och Daniel Mannberg har tillsammans med Johan Alcén bildat den tredje kedjan under de senaste matcherna och gjort det bra. Men Blomqvist är inte nöjd "Hela laget kan spela bättre. Vi ligger fortfarande dåligt till", säger lagkaptenen.

Brynäs kommer hem igen under onsdagen och kör sedan en kort matchvärmning i Gavlerinken på torsdagens förmiddag innan inhyrt flyg tar laget ner till Växjö.

Bekräftad laguppställning kommer i Sista Snacket under torsdagen men det är väl troligt att det är till stora delar sammma manskap denna gång.

Till annandagens match mot Färjestad pekar prognosen på över 7000 åskådare. Biljett till den matchen kan du köpa via länken nedan.