Förlust efter sudden i Malmö Arena
Publicerad: 2018-11-13
Malmö Arena firade 10 år och Magnus Sundquist stod för första gången som huvudtränare i Brynäsbåset och SHL. Men förlust mot Malmö efter sudden med 3-4.

Brynäs satte hög press redan från start.

1.54 spelat tog de ledningen med 1-0 när Daniel Mannberg la en pass till Ryan Gunderson som sköt iväg ett skott in i mål med styrning via Malmöspelare.

Cirka tre minuter senare drabbades Brynäs av en utvisning. Den kunde de enkelt spela av.

11.14 var det Brynäs tur att spela i numerärt överläge.

Ett powerplay som var mycket effektivt spelat, men ingen utdelning.

I den andra perioden fick Brynäs ett powerplay efter cirka fyra minuters spel.

Men det varade endast i åtta sekunder efter gruff framför Tomi Karhunen som resulterade i en Brynäs utvisning. Istället blev det spel fyra-mot-fyra.

När lagen blivit fulltaliga drabbades Brynäs av ytterligare en utvisning. En utvisning som blev kostsam då Malmö kvitterade till 1-1.

15.20 fick Brynäs en straff. Det var Nicklas Danielsson som tog sig an den, men missa.

Istället var det Malmö som tog ledningen med 2-1 i slutskedet av perioden.

Efter åtta minuter spelade i den tredje perioden kom Robert Kousal i ett friläge och kvitterade till 2-2.

Inte långt därefter la Kousal upp en pass till Samuel Asklöf som stod väl placerad framför Malmökassen, men Malmös backar var vakna och rensade undan.

Malmö fick en straff 12.31 och tog ledningen med 3-2 via Konstantin Komarek.

En sen kvittering till 3-3 av Jesper Boqvist tog oss till sudden och säkrade en poäng.

Men när endast 17 sekunder återstod av övertiden kom Johan Olofsson i ett friläge och avgjorde matchen.

Malmö vann med 4-3.

Malmö–Brynäs 4-3 (0–1, 2-0, 1-2, 1-0)

Första perioden: 0-1 (1.54) Ryan Gunderson (Daniel Mannberg)

Andra perioden: 1-1 (8.29) Johan Olofsson (Konstantin Komarek, Jens Olsson) spel fem mot fyra, 2-1 (16.54) Emil Molin (Carl-Johan Lerby, Jens Olsson)

Tredje perioden: 2-2 (8.03) Robert Kousal (Joel Kellman, Joachim Rohdin), 3-2 (12.31) Konstantin Komarek (straff), 3-3 (16.59) Jesper Boqvist (Joel Kellman, Ludvig Nilsson) spel fem mot fyra

Fjärde perioden: 4-3 (4.43) Johan Olofsson (Henrik Hetta, Oscar Alsenfelt)

Skott: 5–11, 9–8, 6-10, 4-3. Totalt: 24-32.

Publik: 9 199