Förlust i Skellefteå Kraft Arena - så var matchen
Publicerad: 2019-10-12
Brynäs föll borta mot Skellefteå med 1-4.

I den första perioden kom Brynäs ut med bra energi och sugna på att bryta den negativa förlust trenden.

Men två utvisningar gjorde att Skellefteå i spel fem mot tre kunde göra matchens första mål - och sånär minuten senare stod det 2-0 till hemmalaget efter mål i spel fem mot fyra.

Brynäs fick ett powerplay med tre minuter kvar av perioden men dessvärre ingen utdelning där.

— Jag tycker vi kommer ut bra och sen kommer fyra mot fem och tre mot fem, det blir en uppförsbacke som start. Vi får inte tänka så mycket på 0-2 där, sa Brynäs huvudtränare Magnus Sundquist till Cmore i pausen.

I den andra perioden skapade Brynäs tryck. Den där reduceringen jobbades det hårt för - så pass att Skellefteå tillslut valde att ta en timeout efter sex minuters speltid.

Brynäs gjorde en spelmässig uppgradering och hade läge på reducering flera gånger om - men det ville sig inte riktigt.

Dessvärre gjorde Skellefteå 3-0 efter bara 14 sekunder av den tredje perioden - och 4-0 kom efter 11.27.

Reduceringsmålet kom tillslut 12.13 då Nicklas Danielsson tog vara på en sargstuds - men närmare än så kom vi inte.

Slutresultatet blev 4-1.

Skellefteå–Brynäs 4-1 (2–0, 0-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (10.32) Jonathan Pudas (Joakim Lindström, Oscar Möller) spel fem mot tre, 2-0 (11.41) Oscar Möller (Niclas Burström, Joakim Lindström) spel fem mot fyra.

Andra perioden: -

Tredje perioden: 3-0 (0.14) Tom Pyatt (Arvid Lundberg, Joakim Lindström), 4-0 (11.27) Rickard Hugg (Linus Lindström) spel fyra mot fem, 4-1 (12.13) Nicklas Danielsson (Lukas Kilström, Josef Ingman) spel fem mot fyra.

Skott: 9-5, 8–12, 4-10. Totalt: 21-27.

Publik: 4 636