• Huvudsponsorer

Sista Snacket

2 december 2017 10:44
Herr

"Det känns som att vi har spelat bra mot många bra lag"


En härligt tuff utmaning står Brynäs inför denna eftermiddag när serieledarna Växjö kommer på besök. Gästerna har vunnit nio av elva bortmatcher under säsongen och har sex raka treor på bortais.

-Det ska bli riktigt rolig att få spela från start. Jag ska gå ut och köra och göra det jag kan för att hjälpa laget att vinna, säger Jesper Boqvist på lördagsförmiddagen.

Jesper Boqvist bredvid sjuan brorsan Adam vid en tekningssituation mot Rögle. Adam kommer att vara sjunde back under lördagens match. Jesper kommer att spela i den fjärde kedjan tillsammans med Samuel Asklöf och Christopher Liljewall.

-Liljewall får bana lite väg för mig och Samuel. Det blir bra. Hoppas på mycket publik, säger Jesper som är riktigt spelsugen.

Aaron Palushaj stod bredvid och tittade på det frivilliga ispass som Brynäs körde på morgonen. Båda bröderna Boqvist var på isen och Aaron kommenterade dem så här "Det kommer att bli toppspelare av de båda. Det finns så mycket hockey i de grabbarna. Men för att göra karriär i NHL krävs en hel del så de måste utvecklas vidare. Det finns inga spelare där som släpper sina platser frivilligt. Men de kommer säker att lyckas båda två."

En annan som var bland det dussin spelare som valde ett ispass denna morgon var Marcus Westfält. Marcus skrev ett fyraårskontrakt med Brynäs och var förstås glad över det. Han är nu den spelare som har det längsta kontraktet.

-Det var en stor grej. Första gången och allting. Men egentligen förändrar det ju inte så mycket hockeymässigt. Jag måste fortsätta att utvecklas och jobba på för att bli bättre. Att jag har det längsta kontraktet visste jag faktiskt inte. Men det är ju kul.

Marcus Westfält. Ytterligare en kille från de egna leden som skriver kontrakt.

-Spelar vi på den nivå som vi kan klarar vi nog av Växjö. Det känns som att vi har spelat bra mot många bra lag. Jag tror att det blir en bra match och det är ju en lördagsmatch så det borde komma mycket folk, säger Marcus.

Det blir samma laguppställning som i segermatchen mot Rögle i torsdags. Med ett undantag. Jesper Boqvist går in i den fjärde kedjan och Marcus Westfält börjar på bänken. Eftersom att Marcus Westfält är en centerforward och Jesper Boqvist spelar på kanten betyder det att Christopher Liljewall nu får lämna sin kant och ta centerrollen.

Målvakter David Rautio och Linus Fernström

Första kedjan Drew Miller-Jesper Jensen-Kevin Clark

Andra kedjan Juuso Ikonen-Linus Ölund-Aaron Palushaj

Tredje kedjan Johan Alcén-Jacob Blomqvist-Daniel Mannberg

Fjärde kedjan Samuel Asklöf-Christopher Liljewall-Jesper Boqvist

Backpar Marcus Ersson och Ryan Gunderson. Lukas Kilström och Elias Fälth. Lucas Carlsson och Henrik Larsson.

Sjunde back Adam Boqvist och trettonde forward Marcus Westfält.

Brynäs matchtröjor är nu prydda med ord som många barn har fått bestämt för att visa hur en bra kamrat ska vara. Här är Daniel Mannbergs och Christopher Liljewalls tröjor. De brukar vara kedjekompisar i den fjärde linan men idag spelar Daniel i den tredje kedjan och Christopher i den fjärde. Men lagkamrater är de förstås ändå. Ärlig står det på Daniels tröja och Omtänksam på Liljewalls. Bra ord att leva upp till för en kompis.

Matchstart klockan 15.15 och det är över 5000 biljetter sålda.

Har du ingen kan du skaffa en här:

Klicka här för att köpa biljett