• Huvudsponsorer

Mästarnas mästarmöte i SHL:s fjärde omgång

26 september 2017 15:48
Herr

"Vi vill visa hemmapubliken att vi kan bättre"


Få lag inom svensk ishockey är så klassiska som Brynäs IF och Djurgårdens IF. Genom hockeyhistorien har Djurgården och Brynäs samlat på sig 16 respektive 13 SM-Guld. Fler guld har inga andra lag lyckats med.

De båda lagen möttes tidigt på försäsongen där Djurgården drog det längsta strået. I starten av årets säsong har Djurgården hittills samlat på sig tre poäng där Brynäs ligger på placeringen strax bakom med en poäng och jagar sin första seger för säsongen.

-Vi var överens alla i laget om att vi måste vara noggrannare i defensiven än tidigare matcher där vi varit alldeles för offensiva. När vi fokuserar på defensiven brukar vi även göra bra matcher offensivt, vi vill visa hemmapubliken att vi kan bättre än vad vi visat hittills säger Brynäs IF:s lagkapten #44 Jacob Blomqvist.

Tio poäng av Jesper Jensen

Under förra säsongens fyra möten mellan de båda lagen vann de två matcher var varav två av dessa efter förlängning och straffar. Under dessa fyra matcher mot Djurgården gjorde #40 Jesper Jensen hela tio poäng, tre mål och sju assists. Vi minns kanske framför allt hans snabba avgörande i förlängningen på Hovet där han redan direkt efter tekning snodde pucken och avgjorde sex sekunder in på övertiden.

Klackpartner

Vid torsdagens match finns i vanlig ordning klackparterbiljetter att hämta ut vid Entré 5 när arenan öppnar 17:30. Klackpartnerbiljetterna möjliggörs tack vare våra sponsorer för att bidra till en aktiv ståplats i Gavlerinken. Det är först till kvarn som gäller på dessa biljetter så var gärna ute i god tid.

Alcén har ordet

-Vi har tränat på bra nu under början på veckan med hög intensitet i övningarna. Vi kan mycket bättre än vad vi visade förra matchen. Vi vill korrigera det vi inte tyckte var bra och göra jobbet hela vägen över tre perioder. Nu är det fullt fokus på nästa match och jag ser fram emot att möta Djurgården inför hemmafansen säger #14 Johan Alcén.

Köp biljett till Brynäs IF – Djurgårdens IF 28/9 här>>>