Mikko Manner inför matchen mot Timrå
Publicerad: 2022-08-16
SHL
Ikväll spelar vi säsongens första träningsmatch mot Timrå i Holmen Center i Hudiksvall. Här är Mikko Manners tankar inför matchen. – Det ska bli roligt att börja tävla tillsammans igen, säger Manner.

Sommarledigheten är sedan ett par veckor över och efter långa pass i gymmet och på isen väntar säsongens första träningsmatch. Timrå IK står för motståndet när pucken släpps 18.30 på tisdagskvällen.

– Det har varit bra intensitet på träningarna, både i gymmet och på isen, och det märks att spelarna är taggade på en ny säsong, säger Manner.

– På isen har vi haft mycket fokus på spelet framför båda målen, en av många saker som vi vill bygga vidare på och förbättra från förra säsongen. Annars är det som varje år, det tar lite tid och det är en process att komma in i allt igen.

Samtliga spelare i truppen har varit på plats i Monitor ERP Arena sedan återsamlingen i början av augusti (Theo Lindstein anslöt några dagar senare efter sitt deltagande i Hlinka-Gretzky Cup), vilket innebär att det varit en hel del nya ansikten att bekanta sig med. De nya spelarna som anslutit till truppen är Hannes Björninen, Anders Lindbäck, Samuel Johannesson, David Sklenicka, Niklas Friman och Johannes Kinnvall.

– Känslan i laget är bra och de nya spelarna har kommit in i gruppen på ett bra sätt. De kommer in på en hög nivå och kommer lyfta laget. Nu gäller det att vi fortsätter bygga vidare på lagkänslan och svetsar samman gruppen ytterligare.

I säsongens första träningsmatch reser laget de dryga 13 milen norrut längs med E4:an för match mot Timrå IK i Holmen Center i Hudiksvall.

– Det ska bli roligt att börja tävla tillsammans igen. Även om det är första matchen för säsongen vill vi få en bild av hur samspelet ser ut och samtidigt hur det fungerar individuellt för spelarna. Sen är första matchen alltid speciell och vi förväntar oss inte perfektion.

Vårt senaste nyförvärv, Johan Larsson, anslöt till truppen under måndagen men kommer inte spela kvällens match.

– Nej, han tränar med oss för första gången på onsdag. Vi skyndar långsamt där, avslutar Manner.

Matchen mot Timrå startar 18.30 i Holmen Center i Hudiksvall. Biljetter köper du här. Om du inte kan vara på plats så sänds matchen via Cmore.

Brynäs IF