Sista Snacket
Publicerad: 2018-01-18
Herr
Nu gör alla spelare sitt och det var så det var ifjol också när vi var som bäst".

Efter segern mot Frölunda och den mycket fina insats som laget gjorde där finner förstås Tommy Sjödin och Janne Larsson ingen anledning att ändra i formationerna. Inga skador eller sjukdomar förhindrar heller att man spelar med samma laguppställning.

En skillnad blir det dock. Samuel Asklöf som nu är utlånad till Almtuna ersätts av Marcus Westfält. Det kan även bli ett målvaktsbyte. Så här ser laget ut:

Målvakter David Rautio och Linus Fernström

Första kedjan består av Jesper Boqvist, Jesper Jensen och Kevin Clark. En väldigt produktiv lina mot Frölunda. Alla tre skrev in sig i målprotokollet.

Den andra kedjan har spelat ihop ett tag nu. Aaron Palushaj, Linus Ölund och Juuso Ikonen.

{!A}

Juuso Ikonen kikar fram mellan spelare i båset. Han är inte den som syns och hörs mest i laget. På isen är han en klok spelare med en utmärkt skridskoåkning och ett lite avigt spel som ofta ger kedjekompisarna fördelar.

Lagkapten Jacob Blomqvist leder från centerposition den tredje kedjan. Med sig har han parhästen Johan Alcén och för andra gången Drew Miller. Miller svarade för ett mål senast och passar bra i en lina som är riktigt tung att möta.

{!D}

Drew Miller bjuder alltid på ett gediget spel som bygger på mycket rutin. "Jag kommer nog i bra form till slutet av januari" sade han när han anlände till Brynäs under hösten. Det ser ut som att han har rätt.

I den fjärde kedjan finner vi Christopher Liljewall, Jonathan Granström och Daniel Mannberg. En väl sammansatt trio av Tommy Sjödin. Tre spelare som på olika sätt kan dränera motståndarnas energiflöde rätt markant.

På backsidan spelar Simon Bertilsson åter med Henrik Larsson som partner. Det tar fortfarande lite tid innan Ryan Gunderson är åter. "Jag är handikappad med handen i bandage ett tag till. Men det åker snart av så då får vi se hur det känns. Just nu är känns det segt att inte få spela. Men jag är ganska snart åter" sade Ryan igår efter att ha kört en stund på is med laget.

{!B}

Henrik Larsson har ersatt Ryan på ett fint sätt. Han har hittat rätt i spelet allt mer under säsongen och visat att han också kan spela ett tufft och hårt defensivt spel.

I det andra backparet finns som vanligt Elias Fälth och Lukas Kilström. Två rutinerade spelare som sällan bjuder motståndarna på något. Lucas Carlsson och Jörgen Sundqvist har kamperat ihop i flera matcher nu och visat att det fungerar. Lucas är den offensive av de två och han är en av ligans mest produktiva backar. Som sjunde back kommer Marcus Ersson att starta. Men i och med att Brynäs rullar på sju backar så kommer förstås store Marcus att få speltid.

{!C}

Marcus Ersson och Växjös Liam Reddox ser ut att tävla om vem som kan krypa snabbast över isen.

Marcus Westfält kommer att få inleda som trettonde forward. Men hans tid kommer. Marcus är den spelare i truppen som har det längsta kontraktet. Efter den här säsongen är han signad för tre säsonger till.

-Det ska bli en häftig match att spela. Djurgården borta är alltid en laddad match med mycket kamp. En härlig utmaning för oss. Vi måste ha samma fina inställning till jobbet på isen som senast och ha ett bra fokus på vad som ska göras. Jag är mycket nöjd med gårdagens träning, säger Tommy Sjödin.

Daniel Paille följer Brynäs från sidan. Han kör fyra ispass i veckan nu och ska fortsätta så ett tag framöver. "Det går framåt tycker jag. Men ännu är det för tidigt att veta hur det blir" berättar han. Om mötet med Djurgården säger Paille:

-Det är alltid svårt mot Djurgården. Ett bra lag som stöttas av en stor hemmapublik. Men mot Frölunda spelade vi riktigt bra och jag tror på seger. Vi har inte så långt upp till en topplacering nu.

Precis innan Brynäs kliver på bussen som tar dem till Stockholm säger Jesper Jensen så här om det som väntar:

-Alltid bra tryck på Hovet. Det blir en fartfylld hockeymatch. Vi ska fokusera på vårt spel det är då vi är som bäst. I min lina ska vi bygga vidare på den senaste matchen då vi gjorde tre mål. Boqvist kom ju in där och det är en duktig hockeyspelare med otrolig fart. Så vi ska utnyttja det. Nu gör alla spelare sitt och det var så det var ifjol också då vi var som bäst. Alla bidrog och alla kunde göra sitt. Vi kunde köra på fyra linor hela tiden och bara rulla på. Nu är det lika. Hårt jobb och alla följer systemet.

På lördag möts lagen igen. Då i Gavlerinken under Super Duper Hockey Night. Det matchen verkar bli slutsåld. Men fortfarande finns ett litet antal biljetter kvar främst ett par hundra på ståplats.

Klicka här för att köpa biljett >>>

Sportreporter Peter Mansson