Blekt J18 föll mot Färjestad-ny match imorgon
Publicerad: 2018-03-17
Jun
Det var mycket som saknades för Brynäs J18 denna eftermiddag. Gästerna vann med 4-0 och tvingade fram en avgörande match till söndagen.

-Nej, vi viker ner oss. Det fanns ingen energi och vi var inte där. Synd för vi hade världens läge att avgöra, säger en besviken tränare Mikael Holmqvist efter matchen.

Brynäs kändes uddlösa redan under den första perioden och skapade inte många avslut mot Färjestads mål. Gästerna lyckades lite bättre men perioden slutade 0-0.

Alldeles i inledningen av mittenperioden tog gästerna ledningen. Resterande del av perioden gav några fler målchanser för Färjestad men Albin Mörck i Brynäs kasse höll laget kvar i matchen målsmässigt.

-Nu är vi på ruta ett igen och vi måste snäppa upp detta rejält om vi ska ha någon chans imorgon för som det såg ut idag fungerar inte. Jag vet inte varför det blev så här. Vi har tränat en hel säsong på saker som killarna helt glömde bort idag, säger Holmqvist.

{!A}

Brynäs fick aldrig något riktigt tryck mot Färjestads mål. En uppryckning lär komma imorgon då den helt avgörande matchen spelas.

Den tredje perioden gav inte något hemmamål heller. Gästerna bjöd däremot på tre mål varav ett i tom bur när Brynäs jagade reducering med sex utespelare.

Imorgon startar den tredje och avgörande åttondelsfinalen klockan 14.00. Vi får säkert se ett mer skärpt hemmalag då.

SM-slutspel J18 Åttondelsfinal 2:3

Brynäs IF-Färjestad BK 0-4 (0-0,0-1,0-3)

Skottstatistik 26-32 (5-12,10-13,11-7)

Utvisningar BIF 3x2 min FBK 4x2 min