Uddamålsförlust efter kämpastark bortamatch
Publicerad: 2017-10-28
Brynäs föll 1-2 men man föll med flaggan i topp. Bortaspelet åter bra.

Ett bortastarkt Brynäs med en snabbinkallad ny målvakt gav verkligen allt i matchen mot serieledarna från Karlstad. Men det räckte inte till någon poäng när hemmalaget kunde kontraslå direkt efter att de blivit fulltaliga och i läge två mot en göra just 2-1.

Då var det tretton minuter kvar av matchen. Men den tiden räckte inte till någon ny kvittering för Brynäs. Riktigt synd då Tommy Sjödins manskap var förtjänta av minst en poäng.

Linus Fernström vaktade kassen för Brynäs. Både Felix Sandström och David Rautio dras med skador och sportchef Stefan Bengtzén fick bara dygnet på sig att försöka skaka fram en åtminstone tillfällig ersättare. Valet föll på Linus Fernström och det verkar inte vara ett dumt val. Fernström, som var lite nervös inledningsvis, kan skrinna av isen med ett klart godkänt betyg. De två mål han tvingades släppa in kunde han inte göra något åt.

-Jag var lite ringrostig i början. Men inte värre än att jag lyckades sätta plockhandsken på rätt hand, skämtade han efter matchen. Kul match trots att det inte blev någon poäng.

Färjestad inledde så där som hemmalag brukar göra. Man kom ut hårt och malde på framåt större delen av den första perioden. Men Brynäs stod upp bra och hade också några chanser mot motståndarmålet. Inga mål noterades dock och det var först sju minuter in i mittperioden som matchens 1-0 mål kom.

Då spräckte hemmalaget Brynäs fina långa svit av noll baklängesmål i boxplayspelet. Direkt efter var det mycket nära att Jesper Jensen hade kvitterat men det ville sig inte.

I underläge med ett mål inledde Brynäs den tredje perioden. Jakten på en kvitteringspuck lyckades efter drygt två minuter. Daniel Mannberg snärtade iväg pucken från slottet och satte sitt andra mål för säsongen.

{!B}

Daniel Mannberg gjorde precis som mot Skellefteå och kvitterade till 1-1.

Men det räckte alltså inte till poäng denna gång. Brynäs visade dock att man är ett lag som kan ruska om samtliga lag i serien på bortais. Får man nu bara till hemmaspelet så kommer tabellpositionen att förbättras markant.

Det här var en smågring och irriterad fight som det då och då kan bli när lag möter varandra. Gott så, det höjer alltid temperaturen både på isen och på läktarplats när det är mycket känslor inblandade. Brynäs stod också upp bra i det hänseendet och vek inte ner sig när det började hetta till.

Pluslistan får toppas av kämpaglöden denna gång.

Till det kan laginsatsen läggas och några spelare får ett extra plustecken i kanten.

Linus Fernström, Lukas Kilström, Aaron Palushaj, Simon Bertilsson, Daniel Mannberg, Marcus Ersson och Daniel Paille i första hand.

Till minuslistan förs ett namn. Och det finner vi i motståndarlaget. Ilari Melart som tycks finna sin roll i att i första hand försöka skada motståndsspelare. Det är inte att spela hårt och tufft. Bara att spela fult.

Färjestad BK-Brynäs IF 2-1 (0-0,1-0,1-1)

Skottstatistik 29-15 (11-5,11-5,7-5)