Förlust i intensiv och tät match
Publicerad: 2018-01-11
Rögle blev för svåra denna kväll. Skåningarna vann med 3-1 efter ett sista mål i tom bur.

Till tonerna av Guns N´ Roses Welcome to the Jungle hälsades Brynäs välkomna in i Lindab Arena. Och det tog ungefär 17 min för Brynäs att hitta ut ur djungeln. Vid det laget hade Rögle redan tagit ledningen med 1-0 i en match som så långt var full av felpass och hafsigt spel.

Hemmalagets ledningsmål kom i spel fem mot fyra från Sebastian Collbergs klubba. Ett mål som föregicks av en slashing från just Collberg. Luktade starkt Rögleutvisning där men domarna släppte situationen och godkände målet.

Med tre minuter kvar fick Brynäs så fart på skridskor och klubbor. Det började se ut som att ett kvitteringsmål skulle kunna komma. Och se det gjorde det också. Inte helt förvånande var det Aaron Palushaj som satte pucken i nät efter en fin omställning där Linus Ölund åter visade att han har huvudet till att inte enbart sätta hjälmen på. Det målet kom med bara 52 sekunder kvar av den första perioden. Kort före det hade Lucas Carlsson ett skott i ribban som var mycket nära att ge resultat.

{!A}

Aaron Palushaj på nytt målskytt för Brynäs. Denna gång räckte det inte till poäng.

Men mittperioden startade upp med lika på ett och kom också att sluta så. Därimellan bjöds det långa stunder på ett bättre spel från båda lagen än under de första tjugo minuterna. Alldeles i slutminuterna fick Brynäs ett gyllene läge att ta ledningen. Men ett spel i fem mot tre i en minut gav dock inget mål även om det var nära.

I den sista perioden bytte lagen chanser. Kevin Clark och Drew Miller hade ett par vassa lägen för Brynäs men det var Rögle som tog ledningen när Bryan Lerg på volley fick in pucken bakom en utmärkt David Rautio. Då visade matchuret att det var 13.33 kvar att spela. Gott om tid för Brynäs att hinna kvittera. Men jakten på 2-2 på stoppades upp ett par gånger då två boxplay var tvungna att redas ut.

Men med knappt tre minuter kvar kom läget då hemmalaget drog på sig en utvisning. Tommy Sjödin provade en bit in på det powerplay-spelet att ta ut målvakten men tyvärr innebar det bara att Rögle kunde stänga matchen med 3-1 i tom bur.

Det var en intensiv hockeymatch där inte skönspelet var det främsta underhållningstemat. Men en match som var spännande och oviss i 60 minuter. Rögle tog sin fjärde raka hemmaseger och det går att förstå varför laget är svårslaget i Ängelholm.

Brynäs gör en godkänd insats även om det blev några för många besök i utvisningsbåset och lite för plottrigt i egen zon emellanåt.

-Vi kom inte upp i vanlig standard. Jag tycker inte att vi var villiga att ta kamperna där ute. Det är egentligen bara de sista fem minuterna av den första perioden jag är nöjd med. Rögle är intensiva och täta och de är svåra att komma in på. Vi spelar lite för chansartat denna gång. Nu är det bara att komma igen på lördag, sammanfattar Tommy Sjödin matchen.

Rögle BK-Brynäs IF 3-1 (1-1,0-0,2-0)

Skottstatistik 19-26 (5-3,7-10,7-13)

Utvisningar RBK 4x2 min BIF 6x2 min