Ny seger borta mot Örebro
Publicerad: 2017-11-26
Brynäs plockar sju av nio poäng under veckans tre bortamatcher.

En fantastiskt fin poängutdelning kan Tommy Sjödin glädja sig åt efter den roadtrip som avslutades på lördagskvällen med match borta mot Örebro. Linköping en poäng, Karlskrona tre och Örebro tre. Det ger ett lyft i tabellen och inte bara där utan också i självförtroendet i laget. Viktigt, viktigt.

Det var länge oklart om Samuel Asklöf skulle komma till spel men det gjorde han. Och mål gjorde han. Samuels mål innebar 1-0 i ett läge där hemmalaget hade ett litet spelövertag. Men Örebro strulade till det bakom eget mål och Marcus Westfält spelade in pucken framför målet där Asklöf dök upp och klippte in pucken. I det läget var det bara drygt minuten kvar och något mer mål föll inte innan den första periodvilan.

{!A}

Samuel Asklöf kom in i laget igen efter en match frånvaro. Han gjorde Brynäs första mål för säsongen i SHL-debuten mot Växjö och ikväll kom Samuels andra mål.

Den andra perioden blev tjugo minuter som Örebro till stor del styrde över. En kvittering hängde i luften. Men istället kom 2-0. Jacob Blomqvist krigade djupt nere i hemmalagets zon och kunde snyggt spela fram Johan Alcén. Johan visade att han trivs på bortais mot Örebro. Det här var hans tredje mål på tre matcher i Behrn Arena.

{!B}

Johan Alcén grattas av Daniel Mannberg efter 2-0 målet. Ett fint förarbete från Jacob Blomqvist gav målet.

När målet föll hade Örebro 8-1 i skott men efter Alcéns mål fick Brynäs gott om energi och jagade friskt efter ett tredje mål. Det kom dock aldrig och istället kunde hemmalaget reducera till 1-2 och inte långt efter det kvittera.

Den tredje perioden startade på två lika och Örebro stressade Brynäs högt i banan och skapade en hel del vassa lägen. Men med en ordentlig dos tålamod och en tro på att det egna spelet ändå skulle ge poäng klarade Brynäs av att hålla tätt.

Efter en tekning i egen zon fick Juuso Ikonen tag i pucken med fem minuter kvar och skrinnade efter kanten fram över isen för att i bra läge stänka in segerpucken. Örebro försökte sedan att i slutet ersätta målvakten med en extra utespelare för att nå ett förlängningsspel men det lyckades inte närkingarna med.

{!C}

Juuso Ikonen firar målet med lagkamrater. Kedjan med Juuso, Linus Ölund och Aaron Palushaj har under de fyra matcher de spelat tillsammans varit rena poängmaskinen för Brynäs.

Fina tre poäng och den fjärde raka segern i Behrn Arena för Brynäs som nu får en välförtjänt vila fram till torsdag då Rögle kommer på besök i Gavlerinken.

Örebro HK-Brynäs IF 2-3 (0-1,2-1,0-1)

Skottstatistik 32-23 (9-10,14-7,9-6)

Utvisningar ÖHK 2x2 min BIF 4x2 min

David Rautio 93.75%

Brynäs mål: 0-1 Samuel Asklöf assist Marcus Westfält (18.42) 0-2 Johan Alcén assist Jacob Blomqvist (28.11) 2-3 Juuso Ikonen assist Jacob Blomqvist (54.55)