• Huvudsponsorer

Linköping sista gästen innan slutspelet inleds

7 mars 2018 13:00
Herr

"Senast mot Linköping var vi inte bra. Då gjorde vi inte som vi ska. Men spelar vi som vi ska slår vi dem".


Femtio omgångar spelade i SHL och bara två återstår när Linköping och Frölunda är lagen kvar för Brynäs att stångas mot. Vi vet ännu inte om Tommy Sjödin landar med sitt lag på nionde eller tionde plats i tabellen. Vad vi vet är att det blir åttondelsfinaler nästa vecka.

Dessutom är det klart att Brynäs kommer att börja åttondelsfinalerna, som avgörs över bäst av tre, på bortaplan kommande måndag. På onsdagen blir det match i Gavlerinken och är det inte avgjort efter den matchen spelas en tredje match borta på fredagen.

Motståndarna känner vi inte till ännu. Just nu är det HV71 som väntar. Några fler scenarion finns förstås. Det kan exempelvis bli Bulans Luleå eller Skellefteå. Vi får vänta någon dag till innan vi vet.

Visst vore åttondelsfinaler mot HV71 ett drömscenario med tanke på fjolårssäsongen. Men det skulle inte heller vara helt fel med Bulan Berglunds Luleå.

Igår i matchen mot Mora fick vi se hur mycket en match kan svänga när utvisningarna radar upp sig. Lagen är så pass jämna att flera tunga byten i boxplayspel tar udden av spelarna. Samtidigt får de spelare som inte används i boxen sitta långa stunder och där tappar man momentum. Ska Brynäs ta sig långt i det kommande slutspelet vill det till att begränsa antalet tvåor till ett minimum.

Att utnyttja de spel i numerärt överläge som kommer i en match är en annan viktig detalj. Det lyckades Brynäs med mot Mora när Jacob Blomqvist gjorde 1-0. Utöver det fanns det fina intentioner i pp-spelet främst när formationen med Jesper Boqvist och Aaron Palushaj var på isen.

Jacob Blomqvist öppande målskyttet i Jalas Arena. Ett mål som kom i powerplayspel.

Gästande Linköping är inne i en tuff period. Tittar vi tillbaka på lagets matcher sedan de vann mot Brynäs i Gavlerinken den 25:e januari ser vi elva matcher och bara två segrar. De segrarna kom mot Mora och Karlskrona, båda på bortais. I de två senaste matcherna har man blivit nollade. Igår med 3-0 hemma mot Rögle.

Linköping har efter morgondagens match Växjö på hemmaplan kvar att möta. Brynäs spelar i den sista omgången mot Frölunda i Göteborg. För att lagen ska byta plats i tabellen krävs att Brynäs vinner båda de kvarvarande matcherna samtidigt som Linköping inte tar någon mer poäng. Ett inte helt otänkbart scenario.

-Senast mot Linköping var vi inte bra. Då gjorde vi inte som vi ska. Men spelar vi som vi ska slår vi dom. Jag hade några bra chanser mot Mora igår, bland annat en puck i ribban. Det kändes okej för mig spelmässigt men jag måste göra mål på mina lägen. Det har satt sig lite i huvudet. Men fortsätter jag att skapa så släpper det nog, säger Jesper Boqvist.

Jesper Boqvist har svarat för en räcka fina matcher. Han har fart på skridskorna och spelar en intelligent och sevärd ishockey. Men den där viktiga delen med målskyttet vill inte lossna ännu.

Publikmässigt pekar det på att omkring 4500 personer gästar Gavlerinken under torsdagskvällen.

Biljetter till matchen mot Linköping finner du här nedan.

Klicka här för att köpa biljett sittplats, ståplats eller Skybar >>>