Två nya bortamatcher för damlaget
Publicerad: 2017-12-01
Dam
Djurgården väntar på Hovet lördag. Serieledarna Linköping på söndag.

Åke Lilljebjörn tar med sig Brynäs damlag ut på ny bussresa. Den här gången reser man till Stockholm och Linköping.

Brynäs ligger inför helgen på en åttondeplats i tabellen och jagar AIK som finns på platsen framför. Det är bara målskillnad som avgör placeringar lagen emellan.

Brynäs börjar på lördagen med att spela på Hovet mot Djurgården. Ett Djurgården som det finns viss chans att plocka poäng mot. Men det blir en tunn trupp som Lilljebjörn får ta med sig. Hanna Rylander bröt nyckelbenet i helgen och kommer att vara borta från spel i sex veckor. Där tappar laget en centerforward.

{!A}

Andrea Cordoba kom nyligen åter efter ett skadeuppehåll. Det var givetvis välkommet för laget som är i behov av fler spelare.

Brynäs kommer från en seger. Den kom i tisdags då man besegrade SDE på bortais. En stark insats av laget som kom till spel med bara fyra backar och totalt tretton spelare. Kan man plocka fram samma energi och laganda denna helg kan fler poäng hämtas hem.

{!B}

Lina Bäcklin och Angelica Östlund kämpar vidare i SDHL. I mitten av januari får vi se dem hemma i Gavlerinken efter att laget har klarat av en svit på elva raka bortamatcher.

Mot Linköping på söndagen blir det dock svårt. Laget leder serien och har samlat hela sextio poäng under hösten. Men kan man lyckas hålla tätt bakåt och jobba hårt finns alltid chansen.

{!C}

Åke Lilljebjörn kommer att få ge enskilda spelare mycket speltid och lägga upp en smart taktik för att få med sig poäng hem denna helg.

Sportreporter Peter Mansson