Förlust hemma mot Rögle
Publicerad: 2019-03-09
Herr
Efter en lysande start från Brynäs så vände det i den andra perioden. Där tog Rögle över och gästerna vann tillslut med 4-1.

Brynäs började starkt och hade riktigt heta lägen att göra matchens första mål.

7.11 spelat fick de ett powerplay när Rögle drabbades av en utvisning. Brynäs tryckte på bra, då Rögle var rejält tillbakapressade, men ingen utdelning.

Men matchens första mål kom med sånär minuten kvar av den första perioden. Niclas Andersén stod omarkerad i slottet och kunde enkelt skjuta in 1-0 till Brynäs.

I den andra perioden drabbades Brynäs av en utvisning efter bara två minuter spelat - då kvitterade Rögle till 1-1 via Daniel Zaar.

8.20 tog Rögle ledningen med 2-1 i ett powerplay, och 18.36 utökade de till 3-1.

Inför periodvila stod det ännu 3-1 till Rögle.

I den tredje och sista perioden var det istället Brynäs som fick jaga efter en reducering.

Bara efter 48 sekunder fick vi spela i numerärt överläge - och med 17 sekunder kvar på den utvisningen fick vi spel fem-mot-tre. Men Rögles målvakt Justin Pogge motade alla skott.

Med cirka två och en halv minut kvar av matchen tog Brynäs en timeout. Och minuten senare testade de att plocka målvakten.

Då stängde Rögle matchen med att skjuta in 4-1 i öppen kasse.

MATCHFAKTA

Brynäs–Rögle 1-4 (1–0, 0-3, 0-1)

Första perioden: 1-0 (18.45) Niclas Andersén (Joel Kellman, Ludvig Nilsson)

Andra perioden: 1-1 (3.06) Daniel Zaar (Eric Gelinas, Kodie Curran) i spel fem mot tre, 1-2 (8.20) Mattias Sjögren (Craig Schira, Leon Bristedt) spel fem mot fyra, 1-3 (18.36) Daniel Bertov (Kodie Curran, Daniel Zaar)

Tredje perioden: 1-4 (19.15) Erik Andersson, mål i öppen kasse

Skott: 10-4, 16-11, 12-8. Totalt: 38-23.

Publik: 6 234