"Jag hoppas att så många som möjligt stannar kvar"
Publicerad: 2017-01-10
Herr
Vi tog ett snack med #1 Felix Sandström som nyss kommit hem från JVM

Hej Felix! Jag får börja med att säga välkommen hem från JVM!

-Tack så mycket, lite synd ändå för lagets del, vi hade siktat på mycket högre placeringar men det gick inte hela vägen den här gången. Nu tittar vi framåt och det är full fokus på Brynäs och göra bra ifrån mig här.

Om du får sammanfatta JVM med egna ord, vad tar du med dig ifrån mästerskapet?

-Resultatet var som sagt inte det vi hade siktat på men det var den roligaste turneringen jag varit på hittills. Det var riktigt bra ordnat för oss spelare och de var riktigt coolt att få spela i en riktig NHL-arena(Bell Centre, Montreal Canadiens hemmaarena). Man har som mål att någon gång i framtiden spela regelbundet i sådana arenor så det var mäktigt att få uppleva det nu.

Du blev även utsedd till JVM:s bästa målvakt, är det något du tar med dig tillbaka till Brynäs som extra självförtroende?

-Ja, jag är väldigt glad över att få den utmärkelsen. Det är en stor ära som ger mersmak inför framtiden. Jag ska försöka ta med mig den goda känslan som ger lite extra självförtroende inför kommande matcher med Brynäs.

Nästkommande matcher är dubbelmöte med Djurgården, bortamatch på torsdag och hemmamatch på lördag. Vad blir viktigast att fokusera på?

-Vi ska träna på bra med hög fokus i alla moment, vi ska försöka få en bra start nere på Hovet och visa direkt att när vi spelar som bäst är vi svårslagna. Kan vi sedan fortsätta på samma spår i ett fullsatt Gavlerinken på lördag finns alla förutsättningar för en bra match.

Ja enligt prognosen kommer det bli i det närmaste slutsålt på lördag, snart 6000 sålda biljetter. Det är också en temadag, Super Duper Hockey Night där både herrarna och damerna möter Djurgården. Vi siktar dessutom på att sätta nytt publikrekord för Svenska Damhockeyligan. Vill du hälsa något till våra fans inför lördagen?

-Ja, det vore sjukt kul om så många som möjligt tar chansen att komma hit på lördag. Att spela inför ett fullsatt Gavlerinken är få förunnat och det är lika roligt varje gång. Det ger en otrolig energi för oss spelare och man ger lite extra. Det kan vara avgörande i en jämn match! Jag hoppas att så många som möjligt stannar kvar och låter tjejerna få chansen att spela inför ett fullsatt Gavlerinken, det är dem värda! Jag ska varva ner i gymmet efter vår match så kommer jag upp läktaren efteråt.

Damernas match börjar direkt efter herrmatchen. Entrebiljetten till herrmatchen gäller även till damernas match.

Biljetter köper du här

Skribent Johan Larsson