Hon blev Brynäs första målskytt - nu blickar Cordoba framåt: "Känner mig starkare nu än tidigare"
Publicerad: 2018-08-20
Emelie Cordoba blev säsongens första målskytt efter förlusten mot Leksand tidigare i veckan. Nu hoppas hon på att få ta en större roll på isen inför kommande säsong.-Jag jobbar hårt och sliter i alla lägen, säger Brynäs målgörare.

Emelie Cordoba gör sin andra säsong i Brynäs och SDHL. Hon avslutade den gångna säsongen med totalt nio poäng (6 mål och 3 assist).

Nu blickar hon framåt och hoppas på att ta en större plats i laget.

-Det blev lite blandat för mig den förra säsongen när de gäller speltider. Det var ju min första säsong i SDHL. Nu vill jag kunna prestera bättre och ta mig an en större roll både i laget och på isen.

Du blev Brynäs enda målskytt borta i Leksand tidigare, hur skulle du beskriva din egen prestation i den matchen?

-Det var lika som för hela laget. Det gick lite sisådär i början. Man har inte kommit in i det och vi har inte kontroll på allting hur vi ska spela ännu. Men jag tyckte att hela laget kom in i matchen bättre på slutet med tanke på att vi bara hade två femmor på plats.

Vad tar man med sig efter en sådan match?

-Det är lite svårt. Vi har inte kommit in i spelet, inte hunnit tränat på så mycket hur vi egentligen vill spela eller hur vi ska agera i olika situationer som exempelvis Power play. Men vi tar med oss den inställning vi hade och det krig vi gjorde tillsammans. Den positiva energin och hårda jobbet fanns där.

Du valde att förlänga med Brynäs IF. Vad var det som lockade fram till beslutet att stanna?

-Det var inte så svårt för varken mig eller min syster (Andréa Cordoba). Det har alltid varit en dröm om att spela i högsta ligan och att spela just i Brynäs IF som är det lag vi hejat på sedan vi var små. Att stanna i Brynäs var ganska självklart när det dessutom gick så bra med jobb och allt runt omkring som måste passa in.

Emelie Cordoba lever sin vardag i Uppsala där hon jobbar med att hyra ut hyreslägenheter på ett bostadsföretag. Därefter pendlar hon till Gävle på för att träna och spela med Brynäs.

Hur mycket betyder det här för dig?

-Det betyder väldigt mycket Annars skulle jag inte orka hålla på. Det är många som frågar hur jag orkar men hade det inte varit något jag brunnit för så hade det aldrig gått. Det här är min livsstil.

Brynäs gör en nysatsning på Brynäs damlag den här säsongen. Är det något du märkt av?

-Förutsättningarna har förbättrats absolut, det är helt annorlunda i jämförelse med tidigare år. Idag känns som att vi alltid är med när beslut tas och det är mycket på gång. Det känns oerhört positivt för framtiden i klubben och det ska bli roligt att få fortsätta vara en del i det.

Ser du någon skillnad på din egen utveckling idag i jämförelse med den här tiden förra året?

-Mycket i det fysiska. Vi har fått ett helt annat upplägg kring försäsongen nu i jämförelse med förra året. Nu har vi fått hjälp av fystränarna Magnus Ågren och Rikard Brelin som lagt upp hur vi ska träna. Tidigare år har vi fått tränat på egen hand och det blir inte samma sak. Nu känner man att man är starkare i kroppen och orkar mycket mer.

Har ni hunnit pratat ihop er inom laget gällande målsättning för kommande säsong?

-Egentligen inte. Vi är ju inte vår fulla trupp ännu eftersom att vi har några spelare till som ska komma först i september. Det är när vi fått ihop hela laget som vi får sätta en tydlig målsättning. Man vill ju vinna matcher, och vi vill ju vinna så många matcher som möjligt. Men en bättre placering än förra säsongen får i alla fall ses som en grundmålsättning.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Jag är bra på att hålla lugnet ute på isen. Sedan är jag också ganska skridskostark. Teknik och skott är sådant jag behöver jobba på och utveckla men jag jobbar hårt i alla lägen och sliter så gott jag kan.

Brynäs damer får tillfälle till revansch mot Leksand lördagen den 25 augusti hemma i Gavlerinken.

Nedsläpp: 14:00

Kommunikatör Viktor Alner