Sexpoängsmatch mot Växjö — med över 5000 sålda biljetter: ”Vi vet vad som står på spel”
Publicerad: 2020-03-03
19.00 ikväll släpper domaren pucken i Monitor ERP Arena. Matchen mot Växjö är en av de viktigaste på hela säsongen i jakten på en slutspelsplats. — Vi har fått ett fantastiskt stöd här hemma hela året och jag hoppas verkligen att supportrarna sluter upp ikväll också, säger Greg Scott.

Greg Scott gjorde det inledande målet när vi vann mot HV71 med 6-5 i overtime på bortaplan i lördags. Ikväll väntar en ny viktig match mot Växjö, hemma i Monitor ERP Arena.

Just nu är det Växjö som har den sista slutspelsplatsen och de ligger fyra poäng före oss i tabellen. En klassisk ”sexpoängsmatch”.

— Vi vill spela vår bästa match den här säsongen för det är en otroligt viktig match. Men alla vet hur viktig matchen är så det är inget vi ens har pratat om eller behöver prata om. Alla vet om det ändå, säger Greg Scott och fortsätter:

— Klart det är press på oss men det har det varit ett tag nu och det gäller att vi vinner våra matcher. Så på det sättet är det ingen skillnad på den här matchen och de andra. För oavsett hur det går mot Växjö måste vi avsluta starkt om vi ska ta oss till slutspel.

Under måndagskvällen passerade vi 5 000 sålda biljetter till den urviktiga matchen. Att ta oss till slutspel är något vi gör tillsammans med er supportrar och ni kommer bli otroligt viktiga på läktaren ikväll.

— Jag hoppas att det kommer många till arenan ikväll. Vi har fått ett fantastiskt stöd här hemma hela året och jag hoppas verkligen att supportrarna sluter upp ikväll också. Vi älskar att spela när det är mycket publik och nu behöver vi deras stöd mer än någonsin, säger Scott.

Precis som oss vann Växjö sin senaste match. I lördags besegrade de Örebro med 4-1.

— Vi måste spela hårt från första byte. Vi vet vad som står på spel och hur viktig den här matchen är. Samtidigt är det viktigt att försöka spela avslappnat och bara fokusera på hockeyn där och då och inte för mycket på hur det ser ut i tabellen. Hela året har vi spelat för att ta oss till slutspel för när man väl är där kan allt hända. Det kommer bli tufft här på slutet men vi ska göra allt vi kan för att ta oss dit.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist