Förlust mot Modo efter straffar
Publicerad: 2019-01-15
Efter en jämn tillställning med en skottstatistik på 32-32 krävdes det hela 24 straffar för att avgöra matchen. Där drog Modo det längsta strået och Brynäs föll med 1-2.

Hela matchen skulle till att bli jämn mellan Brynäs och Modo som drabbades samman under tisdagskvällen uppe i Örnsköldsvik.

De första 20 minuterna blev det två utvisningar innehållande ett boxplay och ett powerplay vardera - men den första perioden blev mållös.

I den andra perioden tog det endast 31 sekunder för Brynäs att ta ledningen när Erika Grahm spelade fram till Ivana Bilic som gjorde matchens första mål.

10.02 drabbades Brynäs av en utvisning - då kvitterade Modo olyckligtvis till 1-1 via Johanna Olofsson.

Knappa tre minuter senare fick vardera lagen en utvisning och spel fyra-mot-fyra väntade.

Ingen större händelse inträffade där och lagen gick till periodvila med 1-1 på tavlan.

I den sista och tredje perioden så drog Modo på sig ett lagstraff med för många spelare på isen - men Brynäs lyckades inte få någon utdelning på det numerära överläget.

Vi hade flertalet chanser att ta ledningen, en hel del i slutminuten. Men den tredje perioden slutade i ett lika-läge och förlängning väntade.

Brynäs kändes snäppet vassare men efter ett missat friläge i sudden så väntade istället straffar.

Det krävdes hela 24 stycken straffar för att matchen skulle avgöras. Där drog dessvärre Modo de längsta strået och vann med 2-1.

Modo-Brynäs 2-1 (0–0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (0.31) Ivana Bilic (Erika Grahm), 1-1 (11.23) Johanna Olofsson (Michela Cava) spel fem mot fyra.