Debut runt hörnet — Kellman till Ryssland med Tre Kronor: ”Stort”
Publicerad: 2018-12-09
Joel Kellmans väg har varit längre än de flestas. Men i veckan kommer han äntligen att få dra på sig den svenska landslagströjan för första gången. — Att få dra på sig Tre Kronor-tröjan är stort, säger Brynäscentern.

De två senaste säsongerna har Joel Kellman producerat över 15 mål och 30 poäng i Karlskrona. I år har han redan gjort tio mål och 17 poäng för Brynäs. Nu har också den fina formen belönats. Kommande vecka åker han med Tre Kronor till Channel One Cup i Ryssland.

— Jag spelar i ett bättre lag nu med bättre medspelare. Då blir man bättre själv också. Det är nog den största skillnaden. Inget ont mot Karlskrona men Brynäs är en större klubb med bättre förutsättningar, säger han och fortsätter:

— Sen har Jeppe (Boqvist), jag och Nicke (Danielsson) hittat varandra och spelat bra över tid. Det hjälper också.

Kellmans väg till landslaget har varit längre än de flestas. Han har aldrig representerat Sverige på juniornivå och första gången han drar på sig den blågula tröjan blir som 24-åring.

— Jag har inte varit ”där” riktigt, vid den absoluta toppen i min åldersgrupp. Jag har varit duktig men inte riktigt i toppen så det är jättekul att få göra det för första gången någonsin. Att få dra på sig Tre Kronor-tröjan är stort, säger Kellman.

Men han slipper åka själv från Brynäs. Med sig har han kedjepolaren Boqvist som också han kommer att debutera i Tre Kronor.

— Jättekul att få ha med sig honom. Det underlättar lite att känna någon och blir en trygghet. Den är en bra kille.

Landslagstruppen samlas i Stockholm på måndag. På onsdag går flyget till Moskva och på torsdag spelar Kellman sin första landskamp. Mot Ryssland i Ryssland.

Ingen lätt debut direkt!

— Haha, nej, det blir direkt på det bara, men det är väl lika bra det!

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist