Sista Snacket
Publicerad: 2018-03-24
Herr
Jag gillar när det blir denna typ av hockey. Mycket kamp och krig där ute. Lite tjuvknep och sådant. Jag gillar att var med i de situationerna. Jag är inte den snabbaste men har lite storlek och viker aldrig undan".

-Vi måste göra mål i vårt powerplayspel, säger Jacob Blomqvist. Och det har förstås lagkaptenen rätt i. Så särskilt många bra målchanser kommer inte Växjö att bjuda på därför gäller det att slå till när möjligheterna uppenbarar sig.

Något att fokusera på och förbättra är tekningsprocenten. Antalet vunna tekningar har varit för lågt sedan specialisten Jonathan Granström försvann. Någon annan måste kliva fram och ta det ansvaret. Vi kommer att få se flera viktiga tekningar i dagens match. Både i anfallszonen och i försvarszonen.

{!A}

Jonathan Granström och Jacob Blomqvist övar tekningar under hösten medan Jesper Jensen är domare. I bakgrunden skymtar Ryan Gunderson och Felix Sandström.

Under säsongen har det bekräftade laget funnits här i Sista Snacket. Nu är det slutspel och då mörkas det. Så den informationen släpps inte förrän ungefär timmen före nedsläpp. Men det blir förstås två målvakter, sju backar och tretton forwards som anmäls till spel även denna gång. Undertecknad kan i alla fall säga att det ser intressant ut.

-Växjö är bra när de kommer med fart med pucken långt ner i vår zon. Men när vi har pucken inom laget så är de inte särskilt märkvärdiga. Det spelet vill de inte ha. Spelar vi som vi gjorde i den första perioden senast har vi en bra chans. Boxplay och pp-spel kommer att bli viktigt även denna gång, säger Marcus Westfält på lördagsmorgonen.

{!D}

Marcus Westfält stökar och spelar fysiskt mot Mora tidigare under säsongen.

Spelarna ska vara på plats runt 12-tiden idag. Möjligheter till att värma på is finns under hela förmiddagen. De första spelarna anlände vid halvnio och inledde dagens förberedelser.

{!B}

Den magiska Brynäsmattan läggs fram i omklädningsrummet på matchdagar. Den spelare eller ledare som kliver på den får böta till lagkassan.

Christopher Liljewall var en av spelarna som var tidigt på plats. Nu när det är slutspelshockey och det fysiska spelet blir allt tuffare trivs han.

-Det fysiska spelet är en jättestor del. Det gäller att man har en hög närvaro där. Vi vet att Växjö har ett par rejäla backar som vill spela mycket fysiskt. De fullföljer hela tiden och vi ska bjuda tillbaka med samma mynt. Vi ska gå in direkt och sända en signal att så kommer det att vara hela matchen.

-Jag gillar när det blir denna typ av hockey. Mycket kamp och krig där ute. Lite tjuvknep och sådant. Jag gillar att var med i de situationerna. Jag är inte den snabbaste men har lite storlek och viker aldrig undan. Det är viktigt att vi som är lite större i laget bidrar med det. Med publikens stöd i ryggen blir vi svårslagna, säger Liljewall.

Observera att matchstart är redan 14.45. Nu på förmiddagen passerades 7000 sålda biljetter. Fler biljetter finns det via denna länk:

Köp biljett här >>>

Sportreporter Peter Mansson