Glada miner när SDHL äntligen startar om
Publicerad: 2018-02-28
Dam
Linköping gästar ikväll och Brynäs kommer till spel med glädje och energi efter en bra träningsperiod.

Det är högklassigt motstånd som Brynäs ställs mot denna kväll när serietvåan Linköping HC gästar Gavlerinken. I laget, som tränas av Brynäs tidigare tränare Madde Östling, finns poängligaledarinnan Lara Stadler och seriens målvaktsetta Florence Schelling båda från Schweiz. Till det kan läggas bland andra Pernilla Winberg och Emilia Ramboldt.

Senast lagen möttes var Brynäs nära att på bortais ta matchen till förlängningsspel. Linköping vann knappt med 4-3 och nu under OS-vilan har Brynäs tränat riktigt bra. Dessutom gick man in i det månadslånga uppehållet med en 3-0 seger mot AIK i bagaget.

-Vår sista match innan uppehållet var en grymt bra match och jag hoppas att vi kan fortsätta så. Att döma av träningarna verkar det lovande. Det har varit bra energi i laget. I början av den här träningsperioden lade vi mycket fokus på skridskoåkningen. Men sedan har det varit en hel del tempoövningar, berättar assisterande tränare Magnus Carlsson.

{!B}

Magnus Carlsson är nöjd med hur det sett ut på träningarna på sistone. "Det är nu vi ska börja bli som bäst", säger han.

-Vi har nött och nött på att göra mål och att tävla på träningarna. Vi såg idag att det gjordes många mål så nu ska vi fortsätta med det i matcherna. Det har varit långt att inte spela match på en månad. Men det är jäkligt skönt att sätta igång nu.

{!D}

Emelie Cordoba gjorde två av Brynäs tre mål senast lagen möttes. Så här säger hon och systern Andrea om kvällens match:

-Tufft men kul ska det bli med Linköping. Nu när vi kommer nära match så känns det att alla är taggade. Vi är verkligen redo. Det har varit roligt och nyttigt att träna med killarna från Brynäs U-14 och Hille/Åbyggebys U15-lag. Vi var många fler på isen och kunde köra övningar på ett helt annat sätt. Ikväll ska vi försöka stressa Linköping så att de gör misstag.

{!A}

Andrea och Emelie tillsammans med Magnus Carlsson.

Efter den här kvällen är det fyra matcher kvar innan serien är färdigspelad. Redan på fredag kommer serieledarna Luleå till Gavlerinken. Ett redan starkt lag som nu har förstärkt truppen med ett par världsspelare. På lördag gästar Modo i en match som C-more direktsänder. Brynäs avslutar sedan nästa vecka med två matcher mot Leksand. Båda på bortais.

{!C}

Åke Lilljebjörn och Magnus Carlsson har vässat laget inför den sista delen av serien och inför slutspelet. Med OS-spelarna Sara Grahn, Erica Udén Johansson och Anna Borgqvist åter i laget och Hanna Rylander tillbaka efter långt skadeuppehåll kan Brynäs se positivt på fortsättningen.

Sportreporter Peter Mansson