Ett hemmastarkt Djurgården väntar på Hovet
Publicerad: 2018-02-27
Herr
Tre matcher mot topplag på fyra dagar för Brynäs som möter trion Djurgården, Frölunda och Skellefteå.

På onsdag är det dags för Brynäs att resa till Hovet i Stockholm för att möta Djurgården. Ett Djurgården som har överraskat de flesta experter genom att så här långt ha genomfört en alldeles utmärkt säsong. Något som har gett laget en andraplats i tabellen när bara sex omgångar återstår.

En av förklaringarna till att laget gått så bra är Adam Reideborns målvaktsspel. Adam leder målvaktsligan och snittar 94 i räddningsprocent. De gånger han inte har vaktat kassen har Joacim Eriksson kommit in och gjort det bra. Hans dryga 91 procent är på samma nivå som David Rautios. Och det är klart att med två så pass bra målvakter att lita till blir spelet stabilt.

Hemma på Hovet är Djurgården starka. De senaste åtta hemmamatcherna har inneburit sex segrar. Akilleshälen stavas Frölunda HC som har vunnit de två matcherna som Djurgården förlorat. Annars har Rögle, Luleå, Karlskrona, Linköping, HV71 och Brynäs besegrats sedan den sjätte januari.

Dessutom är lagets bortafacit också starkt. Vi får kika tillbaka fem matcher för att hitta en bortamatch där Djurgården blivit helt utan poäng. Då var det Brynäs som i Gavlerinken tog samtliga poäng genom en klar seger med 4-1.

{!A}

Lucas Carlsson inledde målskyttet i hemmavinsten mot Djurgården med ett fint skott från blålinjen. Christopher Liljewall utökade till 2-0 efter en styrning framför mål och Jacob Blomqvist trixade in trean för Brynäs. Allt detta i den första perioden. Efter en mållös mittenperiod reducerade Djurgården i slutet av den sista perioden innan Lukas Kilström satte matchens sista mål i tom bur.

Nu med sex omgångar kvar börjar läget för Brynäs inför fortsättningen på säsongen att klarna något. Brynäs ligger tia i tabellen och har framför sig Luleå, Linköping och HV71. Ovanför strecket som ger en direktplats till kvartsfinalspelet finns Skellefteå. Just nu ger Brynäs tiondeplats åttondelsfinal mot HV71 i en serie på tre matcher där HV71 har fördel av en eventuellt avgörande match på hemmais. Slår Brynäs ut HV71 blir det kvartsfinaler i bäst av sju mot Växjö Lakers. Vi ska följa hur detta utvecklar sig efter varje omgång fram till grudseriens avslutning den tionde mars.

Redan på torsdag är det ny match för Brynäs. Då gästar Frölunda och bara ett par dagar senare är det Skellefteå som finns på plats i Gavlerinken. Nästa vecka spelas så de tre sista matcherna med Mora borta, Linköping hemma och Frölunda borta. Ett späckat schema för Tommy Sjödin och hans spelare.

{!B}

Drew Miller är Brynäs senaste målskytt. Han gjorde 1-0 målet i matchen mot Karlskrona i lördags.

Biljetter till torsdagens match mot Frölunda och lördagens match mot Skellefteå finner du här:

Köp din biljett här >>>

Sportreporter Peter Mansson