Brynäs kämpade föredömligt - men Linköping tog trepoängaren
Publicerad: 2018-10-21
Ett Brynäs som spelade med stort hjärta med en målvakt som motade hela 66 skott kunde inte hota motståndarna. Linköping kunde vinna matchen med 3-0.

Det var ett Brynäs med revanschlusta som äntrade isen under söndagseftermiddagen i Saab Arena i Linköping.

Vi vann puckar, spelade aggressivt och spelade snabb anfallshockey där Cassandra Vilgrain, Andrea Cordoba och Emelie Cordoba med flera ständigt hotade Linköpingsförsvaret med sin blixtrande skridskoåkning.

Trots att Linköping sköt puckar från alla möjliga vinklar och vrår mot Ellen Jonsson i Brynäskassen kunde de inte skapa många farliga målchanser.

Brynäs var nära att göra ledningsmålet sedan vårt senaste förvärv, Matilda af Bjur, fick ett fint läge mitt mellan tekningscirklarna efter att Andrea Cordoba vunnit en närkamp bakom motståndarnas mål och serverat pucken.

Linköpings målvakt lyckades mota pucken den gången men af Bjur såg ut att vara på gott spelhumör i återkomsten mot sitt forna lag.

Efter halva första perioden drabbades Brynäs av en utvisning, men lyckades neutralisera Linköpings Powerplay totalt.

En uppoffrande och aggressiv box lät inte hemmalaget ha en lugn stund med pucken och de två minuterna rann snabbt iväg för Linköping.

Resten av perioden bytte båda lagen chanser med varandra, dock utan att lyckas skaka fram några riktigt vassa målchanser.

Trots endast elva utespelare bjöd Brynäs en otrolig frenesi i skridskoåkningen och pressade Linköping över hela banan.

Vilgrain var bara en av de spelarna som gång efter annan stack iväg på offensiva räder där hemmalaget såg ut att ha problem att hänga med.

När den andra perioden var knappt sex minuter gammal kunde dock Linköping ta ledningen efter en sällsynt lång vistelse i Brynäszonen.

2-0 skulle komma tre minuter senare och först nu i den andra perioden när avbytarbåset var på ”fel” sida rödlinjen verkade trötthet påverka Brynäs spel.

Malin Axelsson, som hade kämpat föredömligt hela matchen, skulle få ett läge i 2-mot-1 efter en fin passning från Vilgrain men Linköpings burväktare skulle få ut plockhandsken i sista sekunden.

Ett par minuter senare var det dags igen - ännu en 2-mot-1 där passningen från Cordoba tyvärr fick en liten touch från Linköpingsbacken som gjorde att pucken förtretligt studsade förbi Vilgrain.

Ställningen efter två spelade perioder var 2-0.

Den tredje perioden följde i samma tecken som övriga matchen - ett brynäsgäng som spelade uppoffrande för varandra och ett Linköping som bombarderade Jonsson i målet.

När slutsignalen ljöd hade Jonsson motat hela 66 skott! Detta är såklart en stor siffra men vi var långt ifrån ofarliga och hade ett flertal fina lägen som hade kunnat resulterat i såväl reduceringar som en kvittering.

Hade vi haft en fulltalig uppställning skulle matchens utgång förmodligen varit annorlunda så vi får ta med oss de positiva delarna från dagens drabbning och lämna resultatet därhän.

Linköping – Brynäs 3-0 (0–0, 2-0, 1-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (05.58) Sidney Morin (Lara Stalder, Kennedy Marchment), 2-0 (09.56) Emma Murén (Moa Wernblom, Emilia Ramboldt)

Tredje perioden: 3-0 (04.09) Nicoline Söndergaard Jensen (Madelen Haug Hansen)

Skott: 22–6, 21–4, 26-2. Totalt: 69-12

Utv: Linköping: 0x2 min. Brynäs: 2x2 min.