Fyra olika målskyttar i sköna premiärsegern
Publicerad: 2019-08-14
I säsongens första träningsmatch blev det seger för SDHL-laget. 4-1 bärgades mot AIK efter att fyra olika spelare skrivit in sig i målprotokollet.

Brynäs i allmänhet och Maja Nylén Persson fick en riktig drömstart på årets försäsong.

Efter bara 28 sekunder gjorde nyförvärvet sitt första mål i Brynäströjan.

Laget kontrollerade spelet under första perioden och skapade mängder av chanser.

Till slut fick vi också utdelning.

Denisa Krizova stod för fint förarbete, drog med sig flera motståndare innan pucken hamnade hos Erika Grahm som tryckte in den i nätmaskorna.

Även i andra perioden kom det ett tidigt mål. Denna gång från Michela Cavas klubba, när hon vek in framför motståndarkassen och lyfte in pucken.

Och några minuter senare satte Emma Murén 4-0.

Erika Grahm fick assist på båda målen och gick 1+2 i matchen.

Emma Murén var näst bästa poängplockare med ett mål och en assist.

AIK reducerade i början av tredje men kom inte närmare än så, och trots att vi inte gjorde något mål hade vi flera möjligheter att utöka ledningen.

Nästa träningsmatch för SDHL-laget är mot Djurgården 24 augusti i Tierp. Även SHL-laget möter samma dag Djurgården i Tierp, med nedsläpp några timmar senare.

Brynäs-AIK 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (00.28) Maja Nylén Persson, 2-0 (19.12) Erika Grahm (Denisa Krizova, Johanna Olofsson).

Andra perioden: 3-0 (00.57) Michela Cava (Erika Grahm, Emma Murén), 4-0 (4.29) Emma Murén (Erika Grahm).

Tredje perioden: 4-1 (2.17) Iveta Koka (Ida Nikula, Hanna Westerlund).

Skott: 38-28 (18-5, 10-17, 10-6).

Utvisningsminuter, Brynäs: 4x2. AIK: 2x2, 1x5, 1x20.

Publik: 320, Ljusne Ishall.