Brynäs IF öppnar SANKENS i Monitor ERP Arena: ”Ligans mest kända koncept”
Publicerad: 2019-10-16
Brynäs
Första kontakten mellan Brynäs IF och Leif ”Sanken” Sandkvist blev en succé. Nu kommer fortsättningen tillsammans med den folkkäre hockeyprofilen – när vi skapar kioskkonceptet SANKENS. — Vi vill att det ska bli roligare att komma till vår arena, och som den hockeyälskare Sanken är hjälper han till - igen, säger Brynäs IF:s kommunikationschef Kevin Johansson.

I våras var det Hockeysveriges kanske sämst bevarade hemlighet att Anton Rödin var klar för en återkomst i Brynäs IF.

Brynäsarna landet över hade redan räknat in värvningen och väntade bara på det traditionella – och lite torra – pressmeddelandet.

Men nyheten med bekräftelsen av värvningen väckte stor uppmärksamhet ändå, när den tidigare Tre Kronor-spelaren, tränarikonen och folkkäre hockeyprofilen Leif ”Sanken” Sandkvist avslöjade uppgifterna på instagram.

I dag erkänner Brynäs IF för första gången att läckan var planerad.

— Anton Rödin är en av våra största värvningar de senaste åren. Vi kände att om det fanns någon som kunde ge nyheten tyngden den förtjänade så var det Sandkvist, säger Kevin Johansson.

Biljetter till matchen mot IK Oskarshamn har du via följande länk.

Sedan den 24 april har Brynäs IF fått frågor från flera håll om vad nästa grej tillsammans blir.

Svaret har dröjt. Fram till nu.

Torsdagen den 17 oktober i samband med matchen mot IK Oskarshamn inviger Brynäs IF konceptet SANKENS i Monitor ERP Arena.

— Tre omgångar in i serien har vi ett publiksnitt på drygt 6 300 personer jämfört med knappt 5 300 personer förra säsongen. Den utvecklingen vill vi fortsätta. Vi vill göra det roligare för alla att besöka vår arena så vi skapar en bättre inramning än tidigare. Det absolut viktigaste för att nå dit är självklart spelet på isen och det som våra supportrar presterar på läktarna. Men kan vi utöver det göra intressanta saker som kompletterar det så tänker vi gärna nytt och agerar offensivt.

Konceptet SANKENS innebär att Brynäs IF profilerar om en av kioskerna i arena.

— Både vi och Sanken kände att genomslaget med Rödinnyheten skapade mycket glädje och engagemang hos Brynäsare – och som den goda vän han är till oss så har vi förstås hållit en löpande dialog. När han hörde av sig och berättade att han länge funderat på att starta någon typ av sportkedja med namnet SANKENS kändes tajmingen perfekt att göra det här hos oss. Vår bedömning är att vi från och med i dag har SHL:s mest kända – och kanske enda kända – kioskkoncept. Det känns skoj att ta ett område som är relativt anonymt, och göra någonting kul utav det. Förhoppningsvis blir det lite roligare att gå till SANKENS än våra vanliga kiosker, och då har vi i så fall lyckats.

Innovatören Leif ”Sanken” Sandkvist fortsätter sin strävan mot att göra svensk hockey mer underhållande.

Och han väljer återigen att göra det tillsammans med Brynäs IF.

På torsdag besöker Sanken Monitor ERP Arena för invigningen av konceptet.

Han har också bjudit med sina vänner i musikgruppen De vet du.

— Näääe, det ska bli jätteroligt att komma till Monitorn, inviga SANKENS och stötta grabbarna till tre poäng i matchen. Det här är en idé som jag faktiskt gått och klurat på i några år nu. Att starta någon typ av kedja med mitt namn där vi erbjuder ett trevligt sortiment och en förstklassig personal med helt rätt attityd och värdegrund. Här vi seriösa och jobbar som ett lag. Och eftersom Brynäspubliken alltid legat mig varmt om hjärtat känns det helt perfekt att göra det med Brynäs – de har visat att de har helt rätt attityd och vinnarskalle genom att få saker gjort utan massa pladder och lovord i nattmössan, säger Leif ”Sanken” Sandkvist.

Biljetter till matchen har du via följande länk.

FAKTA: Det här är "Sanken"

Johan Gunterberg är en av medlemmarna i populära musikgruppen De vet du - som bland annat varit med i Melodifestivalen och skapat fotbollslåten ”Vi sjunger” som gick varm under fotbolls-VM 2018.

Parallellt med muskkarriären driver Johan ett populärt instagramkonto med över 140 000 följare. Där har han ett humoristiskt alterego kallat Leif ”Sanken” Sandkvist som via sitt folkliga sätt att skapa ett gott skratt blivit oerhört populär bland hockeyfans över hela Sverige.

Sanken är bland annat god vän med flera av de svenska NHL-proffsen. Och sedan ”scoopet” om Anton Rödin också med Brynäs IF.

Länk till Sankens instagram.

Så här skrev media när Sanken ”avslöjade” Rödinbekräftelsen.

Expressen

Sportbladet

GD/AB

Kommunikationschef Kevin Johansson