Juniorkollen: Hattrick av Simon Appelquist i J20:s storseger
Publicerad: 2019-11-18
Junior
Arton poäng stod på spel för våra juniorlag under veckan som var. Totalt kammade man hem tretton av dessa fördelat på tre för U16, sex för J18 och fyra för J20. Den största segern stod J20 för när man besegrade Skellefteå med hela 8–2 på lördagen, då Simon Appelquist gjorde hattrick.

J20:

Tidigt på fredagsmorgonen klev laget på bussen och den styrdes mot norra Norrland för möten med Skellefteå och Luleå över tre dagar. Samma kväll släpptes pucken i den första av två matcher i Skellefteå Kraft Arena och det såg ut som att bussresan fortfarande satt i kroppen hos grabbarna då det blev förlust med 4–1.

Returmatchen på lördagen gick desto bättre och med mycket bättre utdelning på skotten hade laget gått upp i ledning med 4–0 efter bara sex minuters spel. Detta banade sedan väg för en storartad seger när matchen slutade 8–2. Forwarden Simon Appelquist var stekhet i matchen när han svarade för ett hattrick.

J18:

Två matcher stod på schemat för J18-laget denna vecka och man började med att besöka Mora på torsdagskvällen. Där blev det en het match med mycket känslor och man kunde till slut knipa trepoängaren efter att ha segrat med 3–2.

På söndagen var det sedan serieledande Örebro som stod på andra sidan i Monitor ERP Arena och det var ett Brynäs som var ute efter revansch efter att ha förlorat med 4–1 när lagen möttes i Örebro.

Revanschlustan visade sig också tidigt i matchen och efter lite drygt tio minuters spel hade man 3–0 på tavlan efter att 03-spelarna öppnat matchen stort. Det blev därefter högst spännande när matchen led åt sitt slut. Brynäs tog förvisso ledningen med 4–2 en bit in i den tredje perioden, men när Örebro kröp ikapp till 4–3 med fyra minuter kvar och började satsa allt framåt var det nog många som var nervösa på läktaren.

Laget kunde dock knyta ihop säcken och man höll Örebro på utsidan matchtiden ut och det blev en perfekt vecka med sex av sex poäng.

U16: Även det yngsta juniorlaget hade Örebro som motståndare denna vecka och på onsdagen klev man på bussen för bortamöte. Precis som J18 hade man ledningen med 3–0 mitt i den första perioden och man hade fått matchbilden precis dit man ville. Och trots att Örebro reducerade ett par gånger så var det aldrig oroligt i bortabåset. Laget hade hela tiden kontroll på spelet och man kunde till slut vinna med 6–3 efter att sex olika spelare nätat.

Fullständiga matchrapporter och statistik hittar ni på brynasjuniorer.blogg.se.