• Huvudsponsorer

Viktig seger för Sveriges barn!

14 juni 2018 19:01
UNICEF

Riksdagen har röstat igenom barnkonventionen som lag. En underbar nyhet för alla barn - och vuxna som varje dag arbetar och kämpar för barnens bästa i Sverige. Lagen kommer att stärka barns rättigheter och ge dem en starkare röst i samhället.


Riksdagen har röstat igenom barnkonventionen som lag. En underbar nyhet för alla barn - och vuxna som varje dag arbetar och kämpar för barnens bästa i Sverige. Lagen kommer att stärka barns rättigheter och ge dem en starkare röst i samhället. Att Barnkonventionen skulle bli lag i Sverige är något som kan tyckas vara en självklarhet, men det är något som Brynäs IF:s sociala partner UNICEF Sverige och många andra goda krafter under lång tid arbetat hårt för att det ska bli verklighet.

Genom samarbetet med UNICEF och föreningens sociala verksamhet En bra start, arbetar Brynäs IF varje dag aktivt för att öka kännedomen om barnkonventionen, barns rättigheter och att fler barn ska få dessa rättigheter tillgodosedda.

-En underbar och viktig nyhet att Barnkonventionen nu blir lag i Sverige. Stort grattis till alla barn, UNICEF och alla andra som kämpat för att detta ska bli verklighet. Vi har kämpat och arbetat med UNICEF i snart fem år och vi har med egna ögon fått se deras fantastiska och konsekventa arbete. Varje dag kämpar vi tillsammans med UNICEF och våra partners för att fler barn ska få en bra start i sina liv. Så, idag är vi såklart extra stolta över att vara en UNICEF-klubb! Vi kommer att fira det här stort den 20 november, då 2200 barn från årskurs 5 och 6 i Gävles skolor kommer till Gavlerinken för att hylla och fira sina rättigheter på Barnkonventionens Dag, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF.

-Riksdagen röstade igenom barnkonventionen som lag. En underbar nyhet för alla barn - och vuxna. Lagen kommer att stärka barns rättigheter och ge dem en starkare röst i samhället. Fantastiskt, eller hur? säger Christina Heilborn, chefs¬jurist på UNICEF Sverige.

Vill du vara med och ge fler barn en bra start i livet? Bli Världsförälder hos UNICEF tillsammans med Brynäs IF. Läs mer här >>>