Tung förlust när Brynäs tappade ledningen i slutet
Publicerad: 2019-01-24
Brynäs tappade ledningen de sista sex minuterna av matchen och HV71 stod som segrare när slutsignalen löd. Förlust 2-3.

I den första perioden var lagen spelmässigt jämna.

13.50 fick Brynäs ett powerplay och då sköt Joel Kellman in 1-0 till hemmalaget.

I början av den andra perioden kom Brynäs ut med hög intensitet. Dem var i det stora hela det spelförande laget i början av andra.

Fyra minuter in i perioden fick Kellman nästintill öppet mål och försökte sig på en backhand - men den gick ovanför ribban.

Men när 7.36 minuter in i andra var spelat så drog Brynäs på sig ett lagstraff med för många spelare på isen.

Det tog HV vara på väl - och endast 17 sekunder senare hade de kvitterat till 1-1.

Brynäs fortsatte skapa lägen i den andra halvan av perioden.

Med en vunnen skottstatistik på 12-6 så lyckades Gävlelaget ändå inte få in ett ledningsmål och perioden slutade i ett lika-läge inför de sista och avgörande 20 minuterna.

Tidigt in i den tredje perioden tog Brynäs ledningen med 2-1 när Nicklas Danielsson sköt ett skott som gled in över linjen bakom Felix Sandström.

HV hade sin lägen att kvittera men Brynäs höll undan bra.

Men med sex minuter kvar av matchen vände det.

HV kvitterade till 2-2 och fyra minuter senare gick en oturlig puck in bakom Joacim Eriksson och gästerna tog ledningen med 3-2.

Med 17.7 sekunder kvar på klockan slog HV en icing och i samband med det valde Brynäs tränare Magnus Sundquist att ta en timeout.

Det räckte inte hela vägen och Brynäs föll med 2-3.

Brynäs–HV71 2-3 (1–0, 0-1, 1-2)

Första perioden: 1-0 (14.31) Joel Kellman (Ludvig Nilsson, Ryan Gunderson) spel fem mot fyra

Andra perioden: 1-1 (7.53) Nils Andersson (Sebastian Wännström, Mattias Tedenby) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2-1 (2.58) Nicklas Danielsson (Joel Kellman, Simon Bertilsson), 2-2 (13.55) Markus Ljungh, 2-3 (17.46) Isac Brännström (David Gustafsson, Christoffer Törngren)

Skott: 5-8, 12-6, 6-10. Totalt: 23-24.

Publik: 4 032