Ketchupeffekten i mittperioden gav två poäng
Publicerad: 2017-12-28
Jag är ganska nöjd men tycker att alla spelare kan bättre

Efter en inledningsperiod som det kanske inte slog gnistor om för Brynäs del men som ändå bjöd på ett gediget ishockeyarbete lyste 1-1 på resultattavlan. Skottstatistiken var 10-10 så egentligen borde det ha varit en jämn period.

Men det var det inte. Brynäs var det bättre laget och ställde och styrde ute på isen under större delen av perioden. Kevin Clark, Daniel Mannberg och kanske framför allt Aaron Palushaj hade bra avslut mot Johannes Jönsson i hemmakassen som dock höll tätt.

Karlskrona blev trots det laget som satte sig i förarsätet då de efter att ha haft ett litet tryck mot David Rautio fick med sig ett powerplay-spel. Och med åtta sekunder kvar i spel fem mot fyra fick Rautio kapitulera. Brynäs fortatte framåt och i ett längre anfall kom kvitteringen. Lucas Carlsson svarade för en fin prestation mitt i hemmalagets zon och Linus Ölund hade smart nog hittat en plats framför målet och rakade in pucken. Då åtestod bara 42 sekunder av period ett.

{!A}

Ove Molin hade bekymmer med sitt Karlskrona under den första delen av matchen. Men sedan fick han ändå med sig en poäng efter en stark sista halva.

Mittperioden gav Brynäs ett fint läge inför de sista tjugo minuterna. Med lite hjälp av Fru Fortuna och en hemmamålvakt som inte alls hade sin kväll gick man fram till 4-1 på bara dryga två minuter.

Karlskrona fick en hårt tagen utvisning mot sig som Kevin Clark utnyttjade efter skott från Aaron Palushaj. Det tog bara sex sekunders spel i powerplay för det målet att falla. Sedan skickade Aaron in pucken från dålig vinkel mot målet och fick till sin häpnad och glädje se sig öka på till 3-1. Inte långt efter det visade Brynäs vikten av att vinna tekningar. Jonathan Granström tekade och Christopher Liljewall nöp pucken och lade den bakåt till Lucas Carlsson som klippte in 4-1. Ett skott som inte verkade helt otagbart. Efter det målet bytte hemmalaget målvakt och ställde Henrik Lundberg i målet. Han höll tätt under den knappa kvarten som återstod av period två.

{!C}

Aaron Palushajs målform håller i sig. Det blev två mål denna kväll samt två assist.

Karlskrona lyckades tända ett litet hopp om poäng genom en reducering efter ett lite virrigt agerande från Brynäs defensiv. Men trots att Brynäs inte riktigt kom upp i kvalité utan gav hemmalaget för stora isytor främst i egen zon gick man till periodvila med 4-2.

Den tredje perioden var inte bra från Brynäs sida. Man gick i den inte helt ovanliga fällan att mer försöka försvara en ledning istället för att anfalla för egen del. När David Rautio tvingades släppa 3-4 pucken bakom sig på en styrning tog hemmalaget över i det närmaste totalt. Tommy Sjödin tog en time-out tidigt i perioden men någon egentlig förbättring kom inte. Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma.

{!B}

Tommy Sjödin provade att få mer fart i spelet genom en time-out tidigt i period tre. Men Karlskrona kunde ändå kvittera och ta matchen till ett straffavgörande.

När Kevin Clark åkte ut efter gruff i anfallszonen med knappt sju minuter kvar kom också 4-4. Brynäs fick en chans efter det med spel i numerärt överläge men matchen gick till förlängning och vidare till straffavgörande.

Kevin Clark gav Brynäs chans på två poäng med mål i den tredje straffomgången men Karlskrona kvitterade. Med straff nummer nio avgjorde sedan Aaron Palushaj.

Som helhet var det inte en av Brynäs bättre matcher denna höst. Men man kommer trots allt hem med två poäng och det är en styrka i sig att kunna vinna när inte spelet fungerar fullt ut.

-Man ska inte släppa 4-1 men det är svårt ibland att spela mot lag som släpper allt och bara kör. Karlskrona gick på allt i den sista perioden och fick utdelning så jag är väl ändå lite nöjd med två poäng. Jag sade till grabbarna att våga spela och sätta fart under vår time-out. Vi blev lite för ängsliga i den sista perioden. Jag vill inte höja någon enskild spelare över de andra eftersom jag tycker att alla ändå kan bättre, säger Tommy Sjödin efter matchen.

Karlskrona HK-Brynäs IF 4-5 (1-1,1-3,2-0,0-0,0-1)

Skottstatistik 32-29 (10-10,9-10,12-5,1-3,0-1)

Utvisningar KHK 6x2 min BIF 5x2min

Publik 3903

Brynäs mål: 1-1 Linus Ölund assist Lucas Carlsson/Aaron Palushaj (19.19) 1-2 Kevin Clark assist Aaron Palushaj/Ryan Gunderson spel fem mot fyra (23.16) 1-3 Aaron Palushaj assist Ryan Gunderson/Drew Miller (24.239 1-4 Lucas Carlsson assist Christopher Liljewall (25.25) 4-5 SO Aaron Palushaj.