Klar seger hemma mot Djurgården
Publicerad: 2021-12-04
SHL
Det blev en trevlig lördagskväll i Monitor ERP Arena - seger med 4-0 mot Djurgården

Vi behövde bara 28 sekunder för att göra matchens första mål i kvällens match och de var vår kapten som blev målskytt efter att Scott stått för förarbetet.

Stämningen från de 6652 åskådarna i Monitor ERP Arena var efter 1-0 målet festlig och den skulle inte bli sämre för bara tre minuter senare sköt Sallinen sitt sjätte mål för säsongen och vi var i ledning med 2-0.

Vi fortsatte sedan trycka på för ett tredje mål men vår 2-0 ledning stod sig perioden ut.

I början av den andra perioden jämnade gästerna ut spelet men vi skulle göra två mål även i mittenakten. 3-0 målet kom när vi precis hade passerat halva matchen och då var det Palve som fångade upp en puck i powerplay och pricksköt sitt fjärde mål för säsongen.

Minuten innan periodslut kom sedan vårt fjärde mål för kvällen och detta när Bergman från blålinjen hittade nätmaskorna och vi var i ledning med 4-0 efter 40 minuters spel.

Den tredje perioden kom sedan att bli en ganska bekväm historia för oss där vår ledning aldrig var hotad och framför stående ovationer spelade vi av matchen och vann med 4-0.

Härnäst väntar resa till Karlstad och match mot Färjestad på torsdag.

Matchfakta

Brynäs - Djurgården 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (00.28) Anton Rödin (Greg Scott, Nick Olesen). 2-0 (03.42) Tomi Sallinen (Noel Gunler, Emil Molin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3-0 (32.49) Oula Palve (Chay Genoway, Dmytro Timashov) spel fem mot fyra. 4-0 (38.20) Julius Bergman (Anton Rödin, Emil Molin).