Ny jakt efter fler poäng på torsdag
Publicerad: 2017-11-29
Herr
Men varning utfärdad för gästande Rögle BK. Video med Liljewall.

Rögle kommer upp till Gavlerinken med en rejäl injektion självförtroende efter gårdagens seger mot Frölunda. Hemma i Ängelholm skrevs segern till 4-2 efter att man vänt underläge två gånger. Två av Rögles mål kom i numerärt överläge så Brynäs kan få användning av sitt utmärkta boxplayspel imorgon. Taylor Matson blev tvåmålsskytt i matchen mot Frölunda. Och det blir en varningsflagg även på honom. Han gjorde också mål i Gavlerinken i omgång tio när Rögle tog med sig samtliga poäng ner till Skåne via en 5-4 viktoria.

Revanschläge för Brynäs på torsdagskvällen och det är ett lag i framgång som Tommy Sjödin ställer på isen. Någon lätt match för Brynäs blir det inte. Men inte heller för Rögle.

{!D}

Marcus Ersson har fått mycket välförtjänt beröm på sistone. Det enkla och effektiva backspel som han toppar med hårdhet ger resultat.

Tålamod är ett av Sjödins honnörsord och det har visat sig vara en klok tanke. Laget spelar allt bättre och därmed kommer poängen och vägen uppåt i tabellen. Men det gäller förstås att aldrig slå sig till ro. Detaljer slipas det som vanligt på vid varje träningspass och Tommy detaljstuderar tillsammans med Janne Larsson videosnuttar från matcherna.

{!B}

En annan back som har tagit för sig ordentligt är Elias Fälth. Lagets äldste spelare har visat lejonklon vid flera tillfällen sedan han återkom efter ett långt uppehåll. Här tar han ett grepp på Djurgården under en tidigare match.

-Vi kommer att möta ett lag som spelar exakt som vi gör. Vi måste vara noga med allt och hålla fokus. Gällande laget så kommer Jesper Boqvist att finnas med. Om han börjar på bänken eller inte avgörs om Drew Millers papper hinner bli klara. Kan inte Miller spela blir Alexander Bjurström trettonde forward, berättar Tommy Sjödin.

Det bekräftade laget finns i Sista Snacket på hemsidan imorgon.

Efter att denna artikel publicerades kom beskedet att Drew Millers papper är klara. Det innebär att han spelar på torsdag. Han går in i den första kedjan med Kevin Clark och Jesper Jensen.

{!E}

David Rautio har varit mycket bra och Pecka Alcén är nöjd med sin målvakt. "Han är frisk och fräsch och bygger sitt spel mycket på fokus. Det är en bra målvakt och man vet vad man får när han vaktar kassen. Vi har inte gjort något annorlunda i träningsväg utan tränar på lika varje dag. Det handlar mycket om trygghet".

Så här säger Christopher Liljewall om matchen mot Rögle:

{!F}

Stöd gärna Brynäs i den här viktiga matchen. Var på plats i Gavlerinken och heja fram dina favoriter. Här nedan kan du fixa biljetter.

Klicka här för att köpa biljett >>>

Matchen startar klockan 19.00.

Sportreporter Peter Mansson