Välkommen till Brynäs IF, Oscar Eklind!
Publicerad: 2021-04-29
HERR
— En smart spelare som är pålitlig i försvarsarbetet och kan spela fysiskt. Samtidigt är han stark på pucken och kan skapa målchanser både för sig själv och sina medspelare, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.

Idag kan vi presentera säsongens första nyförvärv. Det är forwarden Oscar Eklind som har skrivit på ett tvåårskontrakt. Han kommer närmast från två säsonger i Mora IK. Där noterades han för 35 poäng på 56 matcher under säsongen 2020/21. Nu är den storvuxne 22 åringen klar för spel i den rena dräkten.

— Jag känner mig stolt. Dels för att det är mitt första SHL- kontrakt och dels för att jag får komma till en stor förening som Brynäs. Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen och att få köra igång, säger Eklind och fortsätter:

— Som spelare är jag väldigt mångsidig, jag har blivit jämförd med en ”schweizisk armékniv”. Jag är stark på pucken, gillar att vara framför mål och försöker utnyttja min storlek.

När går flytten till Gävle ungefär?

— Jag och min sambo kommer att flytta så snart som möjligt för vi vill lära känna staden och komma till rätta i vardagen. Jag har hört bra saker om staden från vänner som har bott i Gävle så det känns väldigt bra, säger Eklind.

Kommunikatör Martin Jibbefors