Grahm matchhjälte när Brynäs besegrade AIK
Publicerad: 2019-11-23
Brynäs vann hemma mot AIK med 3-2.

I den första perioden så tog AIK ledningen med 1-0 efter 3.18 minuter spelat av matchen.

Men 6.01 kvitterade Brynäs till 1-1 via Michela Cava. Hon var assisterad av Erika Grahm och Emma Murén.

AIK sköt dessvärre in 2-1 några minuter senare och tog åter igen ledningen.

16.43 fick Brynäs chans på kvittering i spel fem mot fyra - men det kom ingen utdelning där och inför första periodpaus stod det ännu 1-2 på tavlan.

Minuten in i den andra perioden så kvitterade Brynäs till 2-2 via Denisa Krizova.

Därefter var det ett minst sagt böljande spel mellan de två lagen med en skottstatistik som stannade på 11-11 efter andra.

I den tredje perioden var det Brynäs som låg på. Revanschlustan från gårdagens förlust var stor och det var mycket nära ett ledningsmål flertalet gånger.

16.21 kom den efterlängtade utdelningen när lagkapten Grahm skickade in 3-2 och säkrade tre poäng till Brynäs.

Brynäs–AIK 3-2 (1–2, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (3.18) Sabina Küller (Johanna Lagus), 1-1 (6.01) Michela Cava (Erika Grahm, Emma Murén), 1-2 (9.58) Lisa Johansson (Fanny Rask)

Andra perioden: 2-2 (1.02) Denisa Krizova (Katerina Mrazova, Maja Nylén-Persson)

Tredje perioden: 3-2 (16.21) Erika Grahm (Michela Cava)

Skott: 12–7, 11–11, 20-7. Totalt: 43-25.