Tre poäng hemma mot Luleå
Publicerad: 2022-01-13
En magnifik debut av Gudlevskis i målet med 95,83 i räddningsprocent och en bra laginsats - då plockade vi tre blytunga poäng och klev upp på tiondeplats i tabellen.

Vi kom ut starkt i kvällens match där vi direkt från nedsläpp satte tonen på matchen med en rad långa anfall och där vi inom de inledande minuterna träffade ramen två gånger om.

Vi skulle tillslut få betalt för vår anstormning och detta sju minuter från periodslut när Dmytro Timashov med ett stenhårt skott i krysset sköt 1-0 målet. Vi hade sedan våra chanser för 2-0 men fick nöja oss med 1-0 efter första tjugo.

I den andra perioden så jämnade spelet ut sig där debuterande Gudlevskis vid ett flertal tillfällen fick briljera i målet. Under de avslutande minuterna av perioden fick gästerna spela fem mot tre i tre minuter men med ett mycket bra spel i boxplay höll vi tätt. Vi skulle dessutom få lämna perioden i tvåmålsledning och detta när Scott hittade Ölund i mittzon som sedermera helt själv med målvakten utökade vår ledning till 2-0 när bara tretton sekunder av perioden återstod.

Den tredje perioden inledde vi sedan med kvällens längsta anfall och gladeligen gav detta utdelning när Scott med en backhand från slottet utökade vår ledning till 3-0.

Luleå skulle dock reducera och det snabbt när Linus Fröberg sköt 3-1 bara några minuter senare. Närmare än så kom dock aldrig gästerna och vi kunde spela av matchen och vinna med stabila siffrorna 3-1.

Härnäst väntar match hemma mot Timrå på lördag.

Brynäs - Luleå 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (13.07) Dmytro Timashov (Nicklas Danielsson, Oula Palve)

Andra perioden: 2-0 (39.46) Linus Ölund (Greg Scott) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 3-0 (43.59) Greg Scott (Anton Rödin, Simon Bertilsson). 3-1 (46.49) Linus Fröberg (Linus Omark, Sami Lepistö) spel fem mot fyra.

Skott: 25-24