Efter sköna segern – nu hyllas nyförvärvet: ”Hur bra som helst”
Publicerad: 2018-10-30
Dam
Hon hyllas för sitt spel över hela säsongen. Nu berättar Ivana Bilic om starten på Brynäskarriären – och ambitionen att skrälla mot serieledaren Modo på onsdag. -Vi måste spela vårt spel och efter vårt system, säger backvärvningen från just Modo.

Brynäs tog en mentalt hyperviktig seger mot Göteborg med 6-1 i lördags.

Precis som alltid var Ivana Bilic en nyckelfaktor från sin backposition.

-Hon har varit hur bra som helst sedan hon anslöt till oss. En viktig spelare som gör stor skillnad för laget, säger tränaren Magnus Carlsson.

24-åriga Bilic utsågs säsongen 15/16 till bästa back i amerikanska collegeligan, NCAA.

Förra säsongen spelade hon från Modo.

Sedan hade hon tänkt ta ett break från hockeyn … men så kom ett meddelande från Erika Grahm.

-Jag spelade i Modo förra säsongen och hade inte tänkt spela i år. Men Erika kontaktade mig och sa att laget behövde fler spelare och undrade om jag ville spela. Så jag bestämde mig för att ge det en chans till i Sverige och jag är glad att jag tog det beslutet. Det är ett roligt lag och en rolig atmosfär här. Bilic trivs i den nya gruppen.

-Det är en bra energi i laget. Jag är glad att vara här och ser fram emot resten av säsongen.

Det säger nyförvärvet alltså trots en strulig säsongsstart med många förluster på lagkontot.

-Det är definitivt inte lätt att förlora så många matcher i rad, men vi har försökt hitta de positiva bitarna att ta med oss och nu fick vi ihop det till en hel match i lördags.

Det lär ha varit en viktig seger för glädjen i omklädningsrummet?

-Verkligen. Vi har jobbat hårt i flera veckor med att sätta ett nytt system. Så att vinna på det sättet med att göra mycket mål ger laget mycket positivt inför matchen på onsdag.

Brynäs parkerar på den åttonde och sista slutspelsplatsen efter 16 omgångar.

Därifrån är planen att lagbygget ska lyfta ju längre säsongen går.

-Vi jobbar mot något större och siktar på att utvecklas under säsongen. Efter jul ska vi spela på vår bästa nivå. Vi har blivit bättre och bättre under de senaste veckorna och när vi har alla spelare tillbaka och har tränat mer ihop så ska vi sikta på att vara på övre halvan.

Först väntar serieledaren Modo på hemmais onsdag kväll.

Ambitionen: En skräll och tre nya poäng.

-Det är ett snabbt och skickligt lag. Vi måste spela vårt spel och efter vårt system. Vi kan inte titta på tabellen och bry oss om sådana saker, vi ska bara titta till det vi kan påverka, säger Ivana Bilic.

Kommunikationschef Kevin Johansson