Färjestad plockade hem alla poäng
Publicerad: 2017-10-26
Vi inleder inte bra men sedan kämpar vi bättre och bättre i matchen

När det blev klart att David Rautio inte kunde spela så kallades J20-målvakten Samuel Ersson in som ersättare. Tanken var förstås att Felix Sandström ska vakta kassen och Samuel får sköta båsdörren.

Så ser det också ut under den första perioden. Men när lagen kommer ut för spel i mittperioden står Samuel Ersson mellan stolparna för Brynäs. Felix är kvar i omklädningsrummet.

-Det var ingen fara med att Ersson kom in. Samuel är duktig och vi litade på honom. Han hade otur på det första målet men sedan spelade han bra, säger Johan Alcén efter matchen.

{!A}

Samuel Ersson kom in och fick vakta Brynäs mål efter den första perioden. Den svåra uppgiften klarade han av riktigt bra.

Gästerna hade tagit en ledning med 2-0 under de första tjugo minuterna. Och det greppet släppte de aldrig.

-Vi inleder inte bra men sedan kämpar vi bättre och bättre i matchen. Vi måste ha den där energin med oss ut på isen direkt och det hade vi inte. Sedan blir det bättre och den tredje perioden är godkänd. Visst spelar Färjestad av den lite men vi ger dem heller inga chanser att göra annat än försvara ledningen, säger Johan.

Mittperioden hade slutat 1-2 och det var 1-4 på jumbotronen inför den sista rundan. Slutperioden gav hela 19-5 i hemmafavör i skottstatistiken och Brynäs stred på bra. Ersson såg säker ut i målet och klarade också ett friläge men det hjälpte föga när inget mål kom framåt. Men det var ett avslut av matchen som man kan ta med sig till Karlstad på lördag.

Det var främst den fjärde linan men Daniel Mannberg, Marcus Westfält och Christopher Liljewall som skapade tryck i Färjestads zon. Även tredjeformationens Jacob Blomqvist, Johan Alcén och den något vresige Jonathan Granström lyckades med det då och då.

Aaron Palushaj, som blev hemmalagets enda målskytt, och backarna Simon Bertilsson och Lukas Kilström var annars något bättre än övriga. Även Jörgen Sundkvist får ett plus för sitt hårdföra uppförande på isen. Hårdföra här i positiv mening.

{!B}

Aaron Palushaj blev Brynäs målskytt under kvällen och därmed har han gjort mål i båda de senaste matcherna.

Mest positivt ändå är kanske att man inte släpper in några mål i boxplay. Det är verkligen något att ta med sig vidare. Det och hjärtat man visade. För det var det inget fel på.

Angående Felix Sandström så hälsar sportchefen Stefan Bengtzén sent på kvällen att Felix är skadad och att man inte kan säga mer än så just nu.

Brynäs IF-Färjestad BK 1-4 (0-2,1-2,0-0)

Skottstatistik 30-28 (4-11,7-12,19-5)

Utvisningar: BIF 7x2 min FBK 6x2 min

Målskytt Brynäs Aaron Palushaj assist Ryan Gunderson och Jesper Jensen pp-mål (28.21)