Brynäs damlag föll mot Modo
Publicerad: 2017-10-25
Dam
Vi slarvade bort den här matchen. Det saknades en del energi och vi kan bättre

Den elva matcher långa sviten med bortamatcher inleddes på onsdagskvällen för Brynäs damlag. Och med ett riktigt tufft motstånd direkt. Tabelltvåan Modo blev också för svåra och vann med 7-1.

Det tog en kvart innan matchens första mål föll. Men efter det kom fyra mål på mindre än fyra minuter. Modos ledningsmål kom när Brynäs spelade fem mot fyra. Men drygt en minut senare kvitterade Michele Nielsen för Brynäs efter assist från Erica Udén Johansson och Betty Jouanny. Det var Micheles tredje mål för säsongen.

Hemmalaget gjorde sedan två mål och gick till pausvila med en 3-1 ledning. Skotten mot mål slutade 14-11 i den första perioden. Det blev helt annorlunda i mittperioden. Modo sköt fjorton skott även då men Brynäs fick bara iväg ett. Två av Modos skott hamnade i nätmaskorna bakom Ellen Jonsson som vaktade Brynäs mål denna kväll.

{!A}

Michele Nielsen blev Brynäs enda målskytt denna kväll.

Med 1-5 i underläge när den tredje perioden började var det givetvis en nästan omöjlig uppgift för Åke Lilljebjörns lag att få med några poäng hem. Modo avslutade matchen men en ny 2-0 period och skrev segersiffrorna till 7-1.

-Vi slarvade bort den här matchen. Det saknades en del energi och vi kan bättre. Vårt enkla spel i egen zon som fungerade så bra mot Djurgården fanns inte ikväll. Modo är ett alldeles för bra lag för att vi ska kunna slarva med spelet. Det var bara stundtals som vi spelade bra och det räcker inte. Vi måste spela ihop som ett lag om vi ska ta några poäng, säger Sara Grahn som den här aftonen stod vid sidan om.

Modo-Brynäs IF 7-1 (3-1,2-0,2-0)

Skottstatistik 40-24 (14-11,14-1,12-12)

Utvisningar Modo 4x2 min BIF 3x2 min

Mål Brynäs 1-1 Michele Nielsen assist Erica Udén Johansson, Betty Jouanny (16.35)

Sportreporter Peter Mansson